Jurij Tepeš je tudi danes navdušil očeta Mirana. Foto: Reuters
Jurij Tepeš je tudi danes navdušil očeta Mirana. Foto: Reuters

"Kot oče sem seveda zelo vesel Jurijevega uspeha. Res sem bil vesel. Pa tudi sicer menim, da smo lahko v Planici spremljali lepe tekme. Žal razmere niso bile takšne, da bi dopuščale zelo dolge polete, ampak kolikor toliko varno smo pa le skakali," je danes po koncu sezone in planiškega praznila povedal Tepeš, nekdaj odlični skakalec. Na olimpijskih igrah v Calgaryju je leta 1988 na veliki skakalnici z ekipo osvojil srebro.

"Upal sem, da ne bo preveč divjal"
Tudi sam je z glavo zmajeval ob padcu sina, ki je v četrtek v svojem prvem poskusu na letalnici grdo padel na hrbet pri 80 metrih in zdrsel proti dnu doskočišča. K sreči jo je odnesel brez poškodb: "Jaz sem upal, da ne bo preveč divjal, pa je na žalost takoj hotel že v prvem skoku pokazati vse, kar zna. Po navadi je boljše prvi skok preizkusiti letalnico, pa potem nadaljevati. Ampak, kaj pa jaz vem? Morda se je pa prav skozi ta padec nekaj naučil, da je potem naslednje dni tako dobro skakal."

Brez sprememb pred Sočijem
Se v prihodnji sezoni svetovnega pokala obetajo spremembe? "Čez dva tedna imamo pri FIS-u (Mednarodna smučarska zveza, op. a.) prve sestanke, na katerih se bo analiziralo sezono. Jaz mislim, da kakšnih večjih sprememb ne gre pričakovati, ne bo kakšnih novosti. Ni v navadi, da bi pred olimpijskimi igrami spreminjali pravila. Mislim, da naš tekmovalni sistem iz leta v leto počasi uspešno nadgrajujemo in da delamo korake v pravo smer," je še pojasnil Tepeš.