Petra Majdič se je upokojila po koncu lanske sezone. Foto: MMC RTV SLO
Petra Majdič se je upokojila po koncu lanske sezone. Foto: MMC RTV SLO
Petra Majdič je zvesta bralka tudi MMC-jevih strani. Foto: MMC RTV SLO

"Rabila bom še nekaj časa, da vse skupaj podoživim, kajti meni se je "rolal" v glavi cel film naših dogodivščin in niti nisem tako zavzeto gledala platna," je ob predpremieri biografije filma Petra razmišljala Petra Majdič.

Najboljša slovenska smučarska tekačica vseh časov je bila gostja spletne klepetalnice MMC-ja, kjer je potešila vsaj delček radovednosti ob "nešteto" vaših vprašanj. Razlog obiska v naši redkaciji je bil prav dokumentarni film, ki bo premiero doživel danes ob 21. uri.


Petra pripoveduje zgodbo svojega življenja skozi športno kariero, ki so jo nepozabno zaznamovali uspehi, smola in neuspehi. A med temi nastopi, vzponi in padci se je dogajalo še marsikaj. In prav to nam bo zaupala Petra. Avtor filma je Marjan Fortin.

Kljub tekmovalni upokojitvi je Majdičeva zasedena "na polno". "Uf, ne vem kje začeti ... Ravno sem pridirjala z Rogle, sedaj sem tu, potem se preoblečem in grem na sprejem k ministrici za obrambo, torej sem še zaposlena:-), in nato na sejo Odbora za vrhunski šport na OKS... tako nekako izgleda moj delavnik, vmes še malo študija in veliko ukvarjanja z birokracijo, ker sem kot športnica morala imeti svojo firmo in je s tem veliko dela, pa SZS, One Way, in pa seveda bom delala tudi z mladimi- ko pade sneg, verjetno na Rogli," je svoj nov delovnik opisala Petra.

Petra je prenehala z "embargom" branja spletnih forumov. Več o tem v zanimivem klepetu, kjer boste izvedeli več tudi o prihodnosti slovenskega smučarskega teka, o treh najstnicah, ki prihajajo, o novi študijski karieri ter seveda neizogibnem podoživljanju vancouvrskega pekla in raja, ki ji je prinesel bron, a grenak priokus vseeno ostaja.