Slovenska reprezentanca v smučarskih tekih. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenska reprezentanca v smučarskih tekih. Foto: www.alesfevzer.com
Marjan Jelenko
Nordijski kombinatorec Marjan Jelenko. Foto: www.alesfevzer.com
Tekačice pred svetovnim prvenstvom

To so Katja Višnar, Alenka Čebašek, Nika Razinger, Lea Einfalt in Anamarija Lampič. Najmočnejše slovensko orožje je ob odsotnosti Vesne Fabjan, ki je bila pred kratkim operirana zaradi srčne aritmije, Višnarjeva. Blejka bo v klasičnem sprintu napadla finale.

Višnarjeva dobro pozna progo v Falunu
"Sama se nastopa na svetovnem prvenstvu že zelo veselim. Progo dobro poznam, tam sem letos že tekla. Čeprav bo tokrat nekoliko spremenjena, tudi dekleta bomo namreč tekmovala na moški progi, zaradi česar bo tekma precej daljša in težja, se tekme že zelo veselim. Sprijaznila sem se s tem, da bo težje, in zato v zadnjem času dodala večjo količino treninga,"
je v Ljubljani dejala Višnarjeva, ki je tako v zadnjih tednih pred prvenstvom zapustila norveško okolje, kjer sicer trenira s svojim izbrancem Olo Vignom Hattestadom.

Gracer: Vsakega finala bomo veseli
Glavni trener Marko Gracer ocenjuje, da bo vsaka uvrstitev v finale uspeh. "Vsake uvrstitve v finale bomo zelo veseli, tam pa je potem vse odprto. Letos so dekleta veliko pokazala, bila so konkurenčna, tudi zdaj so dobro pripravljena, upamo na najboljše. Vsaka, ki bo zadovoljna s svojim izidom, bo rezultatsko zadovoljila tudi nas," je povedal Gracer.

Kombinatorca si želita najboljših izidov letos
Načrte sta predstavila tudi predstavnika v nordijski kombinaciji Marjan Jelenko in Gašper Berlot. Predvsem za slednjega je njegov trener Jože Berčič dejal, da je naredil velik napredek na treningih. "Naš šport je zelo zahteven, to sem videl šele v tej sezoni, ko sem panogo prevzel. Lahko si po skokih prvi, pa še nikjer ne piše, da boš potem dober tudi v teku. Od njiju na prvenstvu pričakujem predvsem najboljše rezultate, ki sta jih v tem trenutku sezone sposobna, težko pa je reči, kam dejansko sodita," pa je dejal Berčič.

Skakalci o načrtih v ponedeljek
Prvenstvo se bo 18. februarja začelo s kvalifikacijskim tekom deklet na pet kilometrov, sklenilo pa 1. marca s skupinskim startom moških na 50 kilometrov. Na prvenstvu bodo nastopali tudi smučarski skakalci, ki bodo svoje načrte razkrili v ponedeljek zvečer v Kranju.

Tekačice pred svetovnim prvenstvom