Tone Vogrinec je imel v oddaji veliko povedati. Foto: MMC RTV SLO
Tone Vogrinec je imel v oddaji veliko povedati. Foto: MMC RTV SLO

Dušan Gorišek se tu lahko postavi na glavo, pa ne bo izboljšal razmer, saj ključno delo opravljajo strokovnjaki! Tisti, ki bi jih rada imela zveza, in ne tisti, ki se ponujajo sami.

Tone Vogrinec
Enzo Smrekar
Enzo Smrekar je rekel "bobu bob" in priznal, da smučarski klubi od SZS-ja za zdaj ne morejo pričakovati finančne pomoči. Foto: MMC RTV SLO

Težave v alpskem smučanju so se v zadnjih sezonah precej nakopičile, dve zlati olimpijski kolajni Tine Maze ne morejo in ne smejo zakriti vseh težav in napak. Ervin Čurlič je v studiu gostil nekdanjega prvega moža slovenskega alpskega smučanja Toneta Vogrinca, predsednika SZS-ja Enza Smrekarja in predsednika zbora alpskih disciplin Dušana Goriška.

"Gorišek se lahko postavi na glavo ..."
Gostje so v studiu polemizirali o vseh težavah, ki jih ima alpsko smučanje, še posebej v moški konkurenci. Vogrinec je kot eno ključnih rešitev izpostavil odlične profesionalne trenerje, ki pa jih je v tem času težko najti oziroma dobiti. "Od olimpijskih iger je minilo ogromno časa. Če bi bili danes 75 dni nazaj, bi bistveno lažje sestavili strokovno ekipo. Vsi dobri trenerji so se takoj po olimpijskih igrah v Sočiju zmenili za nove pogodbe. Aprila iskati trenerje po svetu je težko, še posebej pa je težko dobiti dobrega trenerja," je izpostavil Vogrinec in poudaril, da samooklicani dober trener v tem trenutku ni na voljo: "Če je dober trener danes na voljo, je nekaj narobe." Vogrinec je prav tako dejal, da mora zveza dobiti tiste strokovnjake, ki jih želi.

"Dušan Gorišek se tu lahko postavi na glavo, pa ne bo izboljšal razmer, saj ključno delo opravljajo strokovnjaki! Tisti, ki bi jih rada imela zveza, in ne tisti, ki se ponujajo sami. Vse to me spominja na poslance, ki zaradi reševanja svojega statusa kandidirajo za državni zbor," je prepričan Mariborčan.

Smrekar: Vedno so težave v financah
V oddaji so se dotaknili tudi dela z mladimi športniki. "Vsekakor smo v mlajših kategorijah zelo uspešni. Naši tekmovalci se vračajo z medaljami. V starejših kategorijah pa se veliko teh mladih porazgubi. Kaj je razlog? Težko bi rekel, glede na to, da ima mladina danes veliko pripomočkov, ki so lažje dosegljivi kot pa športni dosežki, ki zahtevajo veliko odrekanja in zgodnjega vstajanja. Nekaj se jih poškoduje, nekaj jih izbere druge športe," je dejal Gorišek, Smrekar pa je dodal, da smučarski klubi od SZS-ja trenutno še ne morejo pričakovati kakšne finančne podpore. "Vedno je težava v financah. Klubi so podhranjeni in ne morejo računati, da bi lahko z naslova krovne zveze pridobili kakšna sredstva. Razmisliti moramo, kako najti različne oblike pomoči - finančne, v opremi in tako dalje," je poudaril Smrekar.
Kaj so še povedali možje v studiu in o čem vse so govorili, si lahko ogledate v posnetku oddaje, ki ga najdete pod člankom. Vabljeni k ogledu!

Dušan Gorišek se tu lahko postavi na glavo, pa ne bo izboljšal razmer, saj ključno delo opravljajo strokovnjaki! Tisti, ki bi jih rada imela zveza, in ne tisti, ki se ponujajo sami.

Tone Vogrinec
Športni izziv
Športni izziv