Lindsey Vonn je že pozabila nesrečno lansko sezono in je z mislimi že pri olimpijski zimi 2013/14. Foto: Reuters
Lindsey Vonn je že pozabila nesrečno lansko sezono in je z mislimi že pri olimpijski zimi 2013/14. Foto: Reuters

V pogovoru za nemško tiskovno agencijo dpa je na Odprtem prvenstvu Velike Britanije v golfu, kjer spremlja svojega partnerja Tigerja Woodsa, 28-letna alpska smučarka povedala, da komaj čaka na snežne treninge. Pred igrami v Sočiju je optimistična in samozavestna: "Ni razloga, da ne bi bila. V pripravi sem na pravi poti in lepo napredujem. Komaj čakam 1. september in prvi sneg."

Vonnova, ki se je morala v zadnji sezoni hitro sprijazniti, da je v boju za veliki kristalni globus Tina Maze nepremagljiva, je želela sezono rešiti februarja na svetovnem prvenstvu v Schladminug, toda pri padcu si je hudo poškodovala koleno. Z mislimi je zdaj že pri prihodnji sezoni, katere vrhunec bodo olimpijske igre med 7. in 23. februarjem v Sočiju.

Dodajmo, da je na igrišču Muirfield pri Edinburghu njen Tiger Woods osvojil šesto mesto in še čaka na svojo 15. zmago na največjih turnirjih. Na igrišču se je preizkusila tudi sama in 18 lukenj zmogla v nekaj manj kot štirih urah. Napredek je viden, saj je tekmovalka še pred nekaj tedni šepala s pomočjo bergel.