Pri izboru novega predsednika alpskih smučarjev pomaga tudi Tone Vogrinec. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Pri izboru novega predsednika alpskih smučarjev pomaga tudi Tone Vogrinec. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Kaj se dogaja v ženski slalomski ekipi?

To so Dušan Gorišek, Bojan Špik in Jože Bizjak.
Pred dvema tednoma je bil za člana delovne skupine, ki bo SZS-ju pomagala razrešiti zaplete, imenovan tudi Tone Vogrinec, dolgoletni glavni trener in direktor slovenskih smučarskih reprezentanc.
Prejšnja dva poskusa, da bi na skupščini smučarske zveze izpeljali volitve najvišjega predstavnika panoge alpskih disciplin, sta propadla. Po pritožbi na glasovanje so razveljavili izvolitev Goriška (SK Radovljica). Gorišek je bil v skupini s preostalimi izvoljenimi predsedniki panog na januarski volilni skupščini zveze, na kateri je nov predsednik zveze po burnem obdobju Tomaža Lovšeta in Primoža Ulage postal Enzo Smrekar. Kandidat za prvega moža alpskih smučarjev in smučark je bil tedaj poleg Goriška še Špik (SK Alpetour), medtem ko je bila kandidatura Bizjaka (Sport klub Dol Ajdovščina) nepopolna.

Predsednik zveze je nato za 4. marec sklical novo skupščino, ki pa je potekala v zelo kaotičnih razmerah. Zaradi nesklepčnosti glasovanja o novem predsedniku alpskega zbora sploh ni bilo.

Prejšnji predsednik zbora alpskih disciplin Janez Dekleva se po prenehanju mandata ni odločil za vnovično kandidaturo.

Na odprtem državnem prvenstvu v slalomu v Kranjski Gori sta si naslova prismučala Ana Bucik in Aljaž Dvornik. V odprti konkurenci je sicer pri moških slavil zmago Hrvat Filip Zubčić, Dvornik je bil osmi. Pri ženskah je bila mednarodna zmagovalka Čehinja Martina Dubovska, Bucikova je zasedla drugo mesto.
Kaj se dogaja v ženski slalomski ekipi?