Žan Košir je pred dvema dnevoma v Carezzi v paralelnem veleslalomu osvojil drugo mesto. Foto: EPA
Žan Košir je pred dvema dnevoma v Carezzi v paralelnem veleslalomu osvojil drugo mesto. Foto: EPA
Nova vrhunska uvrstitev Žana Koširja

V finalu ga je spet premagal Italijan Roland Fischnaller, ki v medsebojnih obračunih zdaj vodi z 10:1. Tokrat je bil hitrejši za šest stotink. Za Koširja so to devete stopničke v svetovnem pokalu. Na poti do finala je Košir v eni vožnji izločil Američana Justina Reiterja, lanskega zmagovalca svetovnega pokala, Avstrijca Lukasa Mathiesa in v polfinalu Italijana Mirka Felicettija.

Fischnaller najbolj zrel, ne najhitrejši
"Zmagi sem zmeraj bližje, tokrat mi je zmanjkalo šest stotink. Jezi me to ne, zadovoljen sem, da vožnje niso slabe. Zdaj vem, da delo ni bilo zaman, zmaga bo že še prišla. Na obeh tekmah se nisem počutil idealno, glede na počutje sem dosegel več, kot se pričakoval. Manjka mi nekaj svežine, tudi zdravstveno stanje ni idealno. Noge imam vnete, tako da že komaj zapnem čevlja. Pogoji niso bili idealni, moral sem se prilagodit, zagotovo nisem šel na vse ali nič. Predvsem zaradi tega, da se ne bi ponovila Carezza, ko sem v finalu odstopil. Žal je bila na koncu ena luknja, ki me je ustavila, da se nisem mogel spustit v cilj, kot bi si želel,"
je po uspehu dejal Košir in dodal: "Fischnaller zagotovo ni bil najhitrejši danes, pokazal pa je najbolj zrele vožnje. To mu privoščim, čeprav mi je v svetovnem pokalu, ki je eden od mojih letošnjih ciljev, že kar lepo ušel."

Slovenci sicer v kvalifikacijah niso bili posebej uspešni, saj se je v izločilne boje uvrstil le Košir. Dobitnik dveh olimpijskih kolajn je dosegel peti čas, najhitrejši je bil Francoz Sylvain Dufour.

Zelo blizu uvrstitve med najboljših 16 je bil Tim Mastnak, zasedel je 17. mesto, Jernej Demšar je bil 34., Rok Flander 35., Jure Hafner 42., Rok Marguču pa se je prva kvalifikacijska vožnja popolnoma ponesrečila, tako da je zasedel le 46. mesto.

Edina slovenska predstavnica Gloria Kotnik je tekmovanje končala na 35. mestu.

Nova vrhunska uvrstitev Žana Koširja