Številke
Tilen Jamnik
Tilen Jamnik že osmo leto podrobno spremlja košarko za MMC. Konec poletja odhaja na Finsko in v Turčijo, od koder bo spremljal evropsko prvenstvo. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Dwyane Wade in Tilen Jamnik
V obeh od zadnjih dveh sezon Lige NBA je odpotoval v ZDA, kjer si je ogledal več tekem in MMC-jeve bralce razveselil s številnimi članki. Med drugim se je pogovarjal tudi z Dwyanom Wadom. Foto: Iz osebnega arhiva
       Ljudje, ki so bili v reprezentanci ali blizu nje, so večinoma zelo kritični do filma. Opazen je podpis Hollywooda. Hrvaški novinar Dražen Brajdić mi je rekel, da sploh nista bila tako zelo dobra prijatelja. Seveda sta bila, a ni šlo za bratskost in najboljše prijateljstvo. Divac je bil bližje Dinu Rađi. Resda ju je povezal odhod v ZDA, a take povezanosti ni bilo, kot je bilo prikazano v filmu. Petrović je še po prvenstvu govoril o prihodnosti te reprezentance, šele pozneje je prišlo do prekinitve stika. Pozneje se je izvedelo, da naj bi do spora prišlo zaradi nekega incidenta na treningu. Spet gre za primer, ko je bil spor izkoriščen za politično propagando.       
 O filmu Once brothers.
Tilen Jamnik
Košarko je nekaj časa tudi treniral, še vedno pa jo rekreativno igra. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Tilen Jamnik
Njegova strast so tudi smučarski skoki, lani je na Kulmu pospremil Petra Prevca, ki je postal svetovni prvak v poletih. Foto: Iz osebnega arhiva
       Poudaril bi še, da je velika škoda, ker je poškodovan Zoran Dragić. To je velika škoda. V reprezentanci je vedno igral svojo najboljšo košarko. Ob bratu je bil najboljši strelec, v obrambi je pokrival najboljše igralce. Goran zdaj ob sebi dobiva dostojnega igralca. Nad Dončićem je navdušena vsa Evropa. Ko govorim z drugimi novinarji, so tudi oni navdušeni. Vsi pričakujemo veliko. Skupina je primerna. Vedno so odpovedi, treba je počakati na končne postave reprezentanc. Carigrad ne bi smel biti vprašanje, večkrat smo govorili o napovedih. Ne spadamo v najožji krog favoritov. Odločala bo ena tekma in dnevna forma. Na zadnjem prvenstvu Sloveniji v osmini finala ni šlo, a letos je mogoče vse.       
 Pričakovanja pred letošnjim evropskim prvenstvom.
Tilen Jamnik
V svojem delu je pisal tudi o pomenu jadranske lige. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Luka Dončić
Luka Dončić bi bil po mnenju Tilna Jamnika lahko na naboru Lige NBA 2018 izbran med prvimi tremi. Foto: EPA
Tilen Jamnik
Kliknite na sliko za ogled asociacij v višji ločljivosti. Foto: MMC/Miloš Ojdanić

Američani malce prikrojili resnico o Petroviću in Divcu

Podkast Številke (106)
23. junij 2017 ob 06:52
Ljubljana - MMC RTV SLO

Nogometni incidenti, spor med Draženom Petrovićem in Vladetom Divcem ter odhod Jureta Zdovca iz reprezentance je le nekaj dogodkov z začetka 90. let, ki so prepletli šport in politiko.

Ta teden na podkastu Številke gostimo novinarja MMC-ja Tilna Jamnika, ki je predstavil dogodke iz tega obdobja. Vabljeni k branju povzetka, celotnemu pogovoru pa prisluhnite na spodnji povezavi.

AVDIO: Vabljeni k poslušanju celotnega pogovora!


Arhiv vseh epizod Številk. Preverite teme in goste, ki smo jih že gostili. Tretja sezona Številk se je s tem končala. Hvala za pozornost in odzive.


Košarka je njegova prva ljubezen

Zadnja leta je precej podrobno spremljal nogomet in smučarske skoke, a ni dvoma, da piedestal zaseda košarka. "Kot pri vseh športnih navdušencih tudi pri meni nogomet predstavlja posebno obliko ljubezni. Že ko sem bil star le nekaj let, me je oče peljal na košarko in nogomet. Košarka je bila moja prva ljubezen. V šoli smo s sošolci spremljali Ligo NBA in seveda Olimpijo, ki je takrat pustila pečat v Evropi. Že v gimnazijskih letih se mi je ponudila priložnost in sem se pridružil ekipi Prostega meta, nato košarki.si, pozneje je prišla možnost sodelovanja z MMC-jem, ki sem jo z veseljem sprejel." Od leta 2004 je na kraju samem spremljal vse reprezentančne akcije, edina izjema je bila svetovno prvenstvo 2010, ki se mu je moral odpovedati zaradi študija.

Premalo cenjeni uspehi
Ravno v teh dneh je na Fakulteti za družbene vede končal magisterij kulturologije. V svoji nalogi se je posvetil prav košarki, nalogo je naslovil "Šport kot dejavnik nacionalizma: primer jugoslovanske košarkarske reprezentance ob koncu države in v letih po razpadu". Osredotočil se je na košarkarsko reprezentanco nekdanje Jugoslavije v zadnjih letih obstoja in v prvih letih po razpadu države. "Zgodovina me zanima že na splošno, seveda pa tudi športna, še ožje pa zgodovina košarke. Košarka se je v Sloveniji začela, ko je bila še del Jugoslavije. To je zanimiva zgodba vzpona, uspehi so se raztezali na obdobje 30 let. Ko gledaš stare posnetke, bereš stare zgodbe, te pritegne. V Sloveniji premalo cenimo to zapuščino. Igra se je pri nas začela seveda že veliko prej, nagel razvoj pa je prišel po drugi svetovni vojni, vzpon pa z medaljami v 60. letih. Takrat je bila Olimpija najboljši klub na tem področju, Ivo Daneu je bil najboljši košarkar, bil je kapetan ekipe, ki je prvi naslov svetovnega prvaka osvojila prav v Ljubljani."

Reprezentanca je bila stik z mednarodno košarko
Pri svojem delu je opravil podrobne pogovore s 14 ljudmi, ki so bili tako ali drugače povezani z uspehi v tem razponu. Vsi po vrsti so govorili o reprezentančnem kultu, nihče se ni želel odpovedati nastopu. Znana je tako zgodba Petra Vilfana, ki je zatajil poškodbo noge, da je lahko bil del ekipe. Take zavzetosti danes ni več čutiti. Vzrok pa ni v različnem odnosu do države, ampak v priložnosti pokazati se drugim. Jamnik tako razmišlja: "Jugoslovanska liga je bila nekoč najmočnejša v Evropi. V razmiku le nekaj let so evropski prvaki postali Bosna, Cibona, Split in Partizan. V tistem obdobju je od 13 zaporednih naslovov evropskega klubskega prvaka kar 11-krat na klopi sedel trener iz tega območja. Zaslužki so bili doma manjši kot v Italiji in Španiji. Reprezentanca je po eni strani pomenila identifikacijski element, po drugi strani pa je bil to stik z mednarodno košarko. Po zaslugi dobrih iger v dresu reprezentance se je igralec lažje prodal v tujino, kjer je več zaslužil."

Začelo se je z incidentoma na Maksimiru
Eden od prvih kazalnikov konca države se je kazal ravno na športnih terenih. "Ne moremo mimo nogometnih dogodkov iz maja 1990. Nekateri govorijo, da se je vojna simbolično začela na stadionu Maksimir. Takrat sta se pomerila Dinamo in Crvena zvezda, ko je prišlo do vdora navijačev na zelenico, kmalu zatem je isti stadion gostil prijateljsko tekmo med Jugoslavijo in Nizozemsko. Takrat so hrvaški navijači žvižgali jugoslovanski himni. Simbolično je to napovedovalo konec skupne države," Jamnik opiše uvod v prvi košarkarski spor.

Spor z zastavo najprej ni odmeval
Jugoslavija je avgusta 1990 v Argentini še tretjič osvojila naslov svetovnega prvaka. Modri so v finalu brez večjih težav premagali Sovjetsko zvezo z 92:75. Le nekaj sekund po zadnji sireni je na igrišče pritekel navijač, ki je imel v rokah hrvaško zastavo iz obdobja NDH, Vlado Divac je prišel do navijača in mu iztrgal zastavo iz rok. Jamnik po pogovoru z akterji ugotavlja: "Incident z zastavo je postal tako odmeven šele zdaj. Večina mojih sogovorcev - tisti, ki so dejansko bili na svetovnem prvenstvu - je povedala, da to takrat v Argentini ni odmevalo. Ko pa so prišli domov, so videli, da so krogi, ki jim je to ustrezalo, pograbili zgodbo. Nekateri so tako Divčevo potezo videli kot napad na prihodnjo (hrvaško) samostojnost, drugi so to enačili s spomini na Jesenovac in grozote druge svetovne vojne. Vsak je to izkoristil za svojo plat zgodbe. Divac je bil na eni strani junak, na drugi strani pa 'persona non grata'. Sploh pa se ne poudarja, kakšna zastava je bila to, sploh ni bila hrvaška, ampak NDH-jeva."

Once brothers s preveč hollywoodskega podpisa
Kot enega izmed primerov pristranske interpretacije navaja tudi dokumentarni film Once brothers, v kateri je bil leta 2010 v vlogi pripovedovalca Vlade Divac, ki se spominja svojega prijateljstva z Draženom Petrovićem. Njuno prijateljstvo naj bi se končalo ravno zaradi prej opisanega dogodka z zastavo, ki naj bi naredil rez med hrvaškimi in srbskimi igralci. "Ljudje, ki so bili v reprezentanci ali blizu nje, so večinoma zelo kritični do filma. Opazen je podpis Hollywooda. Hrvaški novinar Dražen Brajdić mi je rekel, da sploh nista bila tako zelo dobra prijatelja. Seveda sta bila, a ni šlo za bratskost in najboljše prijateljstvo. Divac je bil bližje Dinu Rađi. Resda ju je povezal odhod v ZDA, a take povezanosti ni bilo, kot je bilo prikazano v filmu. Petrović je še po prvenstvu govoril o prihodnosti te reprezentance, šele pozneje je prišlo do prekinitve stika. Pozneje se je izvedelo, da naj bi do spora prišlo zaradi nekega incidenta na treningu. Spet gre za primer, ko je bil spor izkoriščen za politično propagando," je Jamnik povzel svoje intervjuje.

Dalipagić in Kičanović nista govorila
Drugi odmevni dogodek je bil Jure Zdovc, ki je pred koncem evropskega prvenstva 1991 zapustil reprezentanco. "Njegova odločitev sploh ni bila težka, v Sloveniji je imel tudi družino. To je bila spoštovanja vredna poteza, odpovedal se je zlati medalji. V reprezentanci do nacionalističnih sporov ni prihajalo, ker je bil športni motiv višji (osvojiti zlato medaljo). Seveda je prihajalo do sporov, a ti spori so bili iz drugih vzrokov. Dalipagić in Kičanović v 70. letih med seboj nista govorila, a sta tvorila najboljšo navezo v reprezentanci. Nekaj podobnega je nekaj časa veljalo za Danilovića in Đorđevića. Športni cilj je bil višji."

Klubi potrebujejo jadransko ligo
Jamnik v nalogi piše tudi o moči športa, ki je regijo združilo z ustanovitvijo jadranske lige: "Govorim samo o tem, da je liga povezala območje, ki je bilo še dobrih pet let prej v vojni. Izpostavljam samo športni motiv. Seveda so bili veliki problemi, nekdanji direktor lige Roman Lisac je pripovedoval, kako je bilo težko pripeljati prvo letalo iz Beograda na Hrvaško, ... Teh težav je bilo ogromno. Ko so premagali težave, je liga zaživela. Klubi iz regije potrebujejo to ligo, ker posamezna državna prvenstva enostavno niso tako močna."

Nekateri velikani se pobirajo, drugi so v zatonu
Če je Olimpija v prvih letih samostojnosti še kako dobro igrala v Evroligi, danes ni več del elite, naslednje leto bo igrala le v Ligi prvakov (ki je po moči le tretja liga). Evroliga je danes skorajda nedosegljiva: "To je čisto elitno tekmovanje, ki je skoraj zaprto in nedostopno. Mogoče bi drugače gledali na to, če bi imela Slovenija evroligaša, vsakih 14 dni bi imeli fantastično tekmo. Če pa gledamo objektivno, so tekme res dobre, vsak teden je nekaj derbijev. Kakovost košarke je vrhunska. Velikani jugoslovanske košarke so zdaj padli velikani. Nekateri se pobirajo, nekateri so čisto v zatonu."

EP: Carigrad ni vprašanje, nato pa ...
Reprezentančni vrhunec bo konec poletja, ko bosta za Slovenijo končno hkrati igrala Goran Dragić in Luka Dončić. "Poudaril bi še, da je velika škoda, ker je poškodovan Zoran Dragić. To je velika škoda. V reprezentanci je vedno igral svojo najboljšo košarko. Ob bratu je bil najboljši strelec, v obrambi je pokrival najboljše igralce. Goran zdaj ob sebi dobiva dostojnega igralca. Nad Dončićem je navdušena vsa Evropa. Ko govorim z drugimi novinarji, so tudi oni navdušeni. Vsi pričakujemo veliko. Skupina je primerna. Vedno bo odpovedi, treba je počakati na končne postave reprezentanc. Carigrad ne bi smel biti vprašanje, večkrat smo govorili o napovedih. Ne spadamo v najožji krog favoritov. Odločali bosta ena tekma in dnevna forma. Na zadnjem prvenstvu Sloveniji v osmini finala ni šlo, a letos je mogoče vse."

Vabljeni k poslušanju celotnega pogovora, v katerem Tilen Jamnik razloži, kakšen odnos ima do (športne) statistike, predstavi knjigi španskega novinarja Juanana Hinoja, podoživlja poslovilno tekmo Jureta Zdovca, govori o položaju in konkurenčnosti Olimpije, ...

VIDEO
Številke: Luka Dončić je na NBA-naboru lahko med top3

Glasbeni izbor Tilna Jamnika: Bajaga - Ovo je Balkan

Slavko Jerič
Prijavi napako
Komentarji
dobertek
# 23.06.2017 ob 07:06
Američani so prikrojili marsikatero resnico !
caree
# 23.06.2017 ob 08:27
Na pamet mi je sedaj padel tudi Jokić pri Denverju. Tip tudi ni ne vem kaj atletska mrga, a vseeno dela "šale" tam čez lužo.

Pri košarki je na prvem mestu vseeno talent in tisti občutek za igro. Če pa imaš poleg tega še dobre fizične lastnosti, potem si pa itak top.
braun
# 23.06.2017 ob 07:26
Novinarji pretiravajo z Luko. Eno je biti talent drugo pa dokazovanje proti izkušenim silakom svetovne košarke. Luka za njih nima kilaže, to da je v njem 35% več talenta kot pri košarkarjih na zadnjem final 4, se Luki lahko grdo maščuje, če se ga nespametno pošilja v ognjene dvoboje z jeklenimi mišičnjaki, ki ne bodo dovolili, da jih lahkokategorni čudežni deček osmeši.

Luka potrebuje še 3 leta uigravanja v EU, telesno rast in fintzorenje med atleti oziroma pokvarjenimi genialci svetovne košarke.
friks
# 23.06.2017 ob 09:45
Fleaa

samo zakaj potem tako zlahka ZDA osvaja mednarodne naslove (pa morajo igrati po "evropskih" pravilih)? In zakaj glavni igralci ostalih reprezentanc igrajo v NBA ligi?
Fleaa
# 23.06.2017 ob 09:38
Luka mora naslednje leto v NBA. Tam se igra najboljša košarka na svetu in on mora biti zraven.

v NBA se sploh ne igra košarka ... NBA je en navaden velik cirkus za ljubitelje čikenvingsov, hamburgerjev, pomfrija in kokakole
BobPaisley1963
# 23.06.2017 ob 09:15
Pri Luki Dončiču, zaradi neprestanega poudarjanja njegovega izrednega talenta, nekako ne morem mimo primerjave z Draženom Petrovićem v istem starostnem obdobju. Dražen je pri teh letih svojo Šibenko popeljal v finale državnega prvenstva in v finale Pokala Radivoja Koraća.

Na tisti famozni finalni tekmi, ki je bila kasneje razveljavljena, je dosegel 40 točk od 83, kolikor jih je dosegla njegova ekipa, pa trojk takrat še ni bilo!
pero23
# 23.06.2017 ob 12:02
Luka je že kar nekaj časa star 18 in ne 17....
friks
# 23.06.2017 ob 11:59
timoti

mislim, da bi kdorkoli težko razložil. Če bi bilo dovolj, da si črnec, potem bi bila naslednja za njimi Angola, pa Nigerija...

Ampak ameriška košarka je veliko več kot to. Sistematično delo in selekcija igralcev že v srednjih šolah, potem skozi izjemen sistem na univerzah, tako da v NBA ligo pridejo res najboljši in največji talenti. Njim se pridruži večina največjih svetovnih talentov (če se niso pridružili že v času univerzitetnega študija) in potem je rezultat logičen.

Organizacija in strokovnost v NBA klubih je pa itak nekaj svetlobnih let pred Evropo. Marketinški kič in blišč je na en del zgodbe, za ljubitelje košarke zagotovo ne najbolj pomemben ali zanimiv.
caree
# 23.06.2017 ob 07:46
Braun,

Poglej latvijca Porzingisa pre New Yorku. Tip ima 221 cm in je težak 109 kg, se pravi je pravi "okostnajk" in poglej kaj dela v NBA.

Košarka ni rokomet.
simon-rupsi
# 23.06.2017 ob 12:40

braun

Novinarji pretiravajo z Luko. Eno je biti talent drugo pa dokazovanje proti izkušenim silakom svetovne košarke. Luka za njih nima kilaže,


Kakšna bedarija je tole? Kaj ti misliš, da imajo v NBA igralci na poziciji bek-krilo 120 kg ali kaj?

Kilaža se jim vrti med 100 in 106kg

Luka ima po dostopnih podatkih 99-100 kg , kar je povsem dovolj za njegovo višino.
Poldi
# 23.06.2017 ob 12:34
USA ima tako ogromen bazen igralcev,da seveda najdejo 10 najboljših,ki jim pogosto ni para.Po drugi strani pa se v Evropi predstavljajo posamezne države...tudi 2 miljonske,ki sestavijo konkurenčno ekipo. Ne pa pozabit,da so nedolgo nazaj na SP v Indiani Argentinci in Srbi razčetverili ta NBA superteam na njihovih tleh.
a-rod
# 23.06.2017 ob 12:19
Ni use v moci, se spomnite bodirogo kako je vrtel misicnjake iz zda
Jouža
# 23.06.2017 ob 11:18
Prispevek je super! Tudi audio posnetek zelo lepo opiše našo zgodovino. Pohvalno!
Super za Magistrsko nalogo!!! Bravo!

In če se še malo dotaknem kolegov komentatorjev po portalu,..
Luka in Le Bron ...
Kake primerjave so to!! ?? Pa kaj je z vami narobe, fantje???!!! Dečko je star 17 let! Dajte mu čas! Dajte mu mir!

Ok, ok.. se bom šel še jaz malček to igro..
Luka ne koraka tako, kot LBJ!
Luka nima tatooja THE KING, kot LBJ!
Luka nima na plečih 5 (pet) izgubljenih final, kot LBJ!
Luka nikoli ne bo imel take zaščite pri sodnikih, kot LBJ!

Bi se pa Luka, vsaj po stilu igre, gibih, IQ-ju, znal približati, recimo Piercovem Paulu, mogoče Durantovemu Kevinu, he he.. malček se po slovensko igram z ameriškimi imeni..
friks
# 23.06.2017 ob 10:25
timoti

ampak po kakšni logiki potem v medsebojnih obračunih z igralci iz drugih lig vedno zmagajo? Noben WWE borec ne premaga primerljivega MMA borca v resnem obračunu.

V košarki so pa NBA igralci v medsebojnih obračunih vedno vsaj 1 nivo višje?
timoti
# 23.06.2017 ob 10:12
Friks

Seveda so v NBA najboljši košarkarji na svetu. To pa ne pomeni da je tam igra bolj podobna WWEju kot pa košarki.
Že pred začetkom tekem in med timeouti lahko vidiš , kako "spustijo in dvignejo" gledališki zastor, z imenom domače ekipe.
camel2
# 23.06.2017 ob 08:23
@Braun Moč je Lukin zadnji problem. Mulc ima 17 let in v euroligi zaključuje pod kontaktom med 30 letniki. Ima široka ramena in ni suhec kot je bil Dragič. Njegova postava dejansko spominja na Lebrona. Se pa pridružujem tistim ki dvomijo v njegovo eksplozivnost vsaj do te mere da bi lahko kdaj postal NBA allstar.
Bivši uporabnik
# 23.06.2017 ob 18:44
Žalostno je, da morajo Američani snemati dokumentarce o naših športnih legendah.

Zakaj RTV SLO ob vseh tisočih zaposlenih in stomilijonskem proračunu ni bila sposobna pripraviti dokumentarca o super šampionki Tini Maze?
lmatjaž
# 23.06.2017 ob 13:29
Ha hahaa!! Fizična primerjava z Le Bronom z naskokom zmaga!!
sam-zee
# 23.06.2017 ob 13:26
Luka je velik talent. Pika.

Vse ostalo je trenutno bluzenje. Predvsem pa fizična primerjava z LeBronom, ta pa zmaga!
BobPaisley1963
# 23.06.2017 ob 10:49
bonvivant

Seveda sem imel v mislih tekmo Šibenka - Bosna (finale DP Jugoslavije), saj tekma z Limogesom ni bila razveljavljena.
psychocandy7
# 24.06.2017 ob 10:23
komentar, ki mi ga boste zminusirali:

kot imajo američani nekaj, čemur oni pravjo nogomet (football) je tudi njihova košarka nekaj čisto drugega kot košarka ''stare celine''. meni osebno je ameriška košarka precej nezanimiva in enolična (kljub obilici košev in noro hitremu tempu). Pri kolektivnih športih je lepo gledat taktiko, postavitve, pametno sodelovanje moštva... v NBA pa en dobi podajo v roke, odspdira in s telesno maso odbija vse okrog sebe in zabije (mene vse skupaj spominja na njihov ''nogomet''- važn, da si silak, da maš maso + brzino). Pa promocijsaka mašinerija izza spektakla.
Mislim, da je veliko lepše gledat evroligo. Dinamčno, inteligentno, občudovanja vredno igro.

V precejšnji meri se strinjam z @timoti
los-t
# 23.06.2017 ob 12:23
V časih ko je še Boston vladal NBA in ko so začeli tja kapljati prvi evropejci me je NBA še zanimala, zdaj je, kot je en že napisal, liga temnopoltih mišičastih velikanov, trije belci so tam samo zaradi kvote...isto 100 in 200 in 10000 m, žal me ne zanima interni ameriško afriški dvoboj...
Nikolaj
# 25.06.2017 ob 14:43
Luka ima določene pomanjklivosti zaradi katerih ne bo uspešen v NBA. Je bolje, da ostane v Evropi.
Luka tudi ni vrhunski igralec, je pa nadpovprečen.
Bivši uporabnik
# 23.06.2017 ob 21:13
Luka ima še čas. Je izjemen talent, prepričana sem, da bo zaigral v NBA in bo tam med top igralci. Ampak dajte mu vendar mir, star je komaj 18 let. Čez kakšni dve leti bo gotovo tudi pridobil na moči (za tiste, ki se bojite, da je telesno prešibak), saj človeško telo biološko odraste šele pri 23 - 25 letih. Takrat pa bo na draftu izbran med prvimi.
cimi23
# 23.06.2017 ob 14:00
Ja,res zmaga primerjava steroidov in genskega inženiringa proti naravi !!!
timoti
# 23.06.2017 ob 10:53
Ekipa ZDA je ekipa črncev.
Poglej si finale teka na sto m na OI . Vsi črni.
Ti črnci v ZDA pa so zaradi suženjstva generacije in generacije hodili dnevno "telovaditi" na polja bombaža in drugam. Preživeli samo najmočnejši. Pač genetika.

Prejšnjo mojo primerjavo pa nisi najbolje razumel. V NBA so MMA borci, ki pa se ne borijo kot MMA ves čas.
simon-rupsi
# 30.07.2017 ob 20:12
Kdaj se je pa Vilfan vrnil za komentatorja na RTV?
frika
# 23.06.2017 ob 20:57
BobPaisley1963.......dražen jih je dal pri šibenki, luka je pa skor šef pri realu.
frika
# 23.06.2017 ob 20:54
braun........luka je gorila, ne pa telesno prešibak......mulc ima 100 kg in na položaju pleja odpihne vsakega. Njegov edini manjko je hitrost, kar pa nadomesti z neverjetno košarkarsko inteligenco.
din-diin
# 23.06.2017 ob 17:09
Sej res, A Rubio se igra, al so ga ze pomeckal? :)
Bivši uporabnik
# 23.06.2017 ob 15:49
@los-t, a ti gledas sport zato, ker hoces gledat predstavnike tvoje rase, ali ker te zanima sport kot tak?
timoti
# 23.06.2017 ob 10:55
Oz jaz ne znam najbolje razložit.
bonvivant
# 23.06.2017 ob 09:53
BobPaisley1963

O katerih tekmah ti govoriš? V tistih finalih proti Limogesu ni bil v glavni vlogi, je pa bil seveda član prve peterke
hizli tren
# 24.06.2017 ob 21:43
Zastava ndh ima prvo polje v beli barvi ampak to ne pomeni da je vsaka šahovnica z prvim belim poljem NDHjevska.Cerkev svetega marka v zagrebu iz 1868 ima na strehi šahovnico s prvim belim poljem , v insbrucku je hrvaški grb s prvim belim poljempa tam stoji že od 15. stoletja.
Počasi bi že lahko nehali 1000 x ponavljati to laž.
friks
# 23.06.2017 ob 08:23
Luka mora naslednje leto v NBA. Tam se igra najboljša košarka na svetu in on mora biti zraven.

Bolje je se je takoj navaditi na njihov stil in potem le še napredovati. Mogoče bo na začetku imel težave z močjo in bolj atletsko obrambo, ampak strokovnjaki v klubu znajo to dokaj hitro urediti.
brico32
# 23.06.2017 ob 11:51
Jouža, ne bluzi...

Lebron in Durant sta bila na draftu se mi zdi, da ko sta bla stara 18 let in v prvi sezoni že oba dosegala po 20+ točk na tekmo.

17 letnika primerjaš z Durantom in Piercom...ojoj.
Kazalo