Številke - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Številke - Arhiv
Igor E. Bergant: Usoda človeštva se bo odločala v Afriki Človeštvo ima korenine v Afriki, usoda naše vrste pa se bo na neki način odločala prav na tej celini, je prepričan Igor E. Bergant. Ta teden na podkastu Številke gostimo Igorja E. Berganta.
Od ena do deset: Igor E. Bergant Dolgo je s svojim bogatim znanjem in številnimi besednimi domislicami bogatil športni program TV Slovenija, že šesto leto pa uspešno deluje kot voditelj Odmevov. Igor E. Bergant.
Pretiravanje z nakupovanjem igrač je bolj v zadoščenje odraslim Ste bili pri nakupovanju igrač kdaj v zadregi? Kaj kupiti? Katere lastnosti je treba upoštevati pri nakupu? Kdaj je igrača dobra? Kdaj je slaba? Na podkastu Številke
Večina igrač je izdelanih na Kitajskem Leta 2010 je imel 10-letni Britanec v povprečju več kot 200 igrač. Koliko pa jih ima vaš otrok? Eden izmed sinonimov za mesec december bi bil lahko "dobri možje".
Shaun Murphy: Namestiti izida ni težko, a ne bi mogel pogledati sinu v oči Odnos do sodnikov in pravil se precej razlikuje od športa do športa.
Zgodba o snukerju: 22 krogel, dva igralca in en cilj Mnogi snuker razumejo kot gostilniško zabavo, a v resnici je profesionalni šport, ki zahteva preudarnost in natančnost na najvišji ravni. Ta teden na podkastu Številke predstavljamo snuker.
"Preštevanje" leta 2016: Peter Prevc poskrbel za vseh 30 najbolj gledanih dogodkov Ob koncu leta se radi spomnimo vseh odmevnih dogodkov, tako dobrih kot slabih.
Boštjan Napotnik: Bolj kot hrana je pomembno druženje Improvizacija je glavna začimba njegovega življenja, saj jo uporablja tako v kuhinji, oglaševanju, glasbi in igranju. Boštjan Napotnik Napo. V zadnji epizodi podkasta Številke
Največ hrane se zavrže v osrednji Sloveniji Vsak prebivalec Slovenije je v letu 2015 v povprečju zavrgel 73 kilogramov hrane, kar v primerjavi z letom 2013 predstavlja rast za 14 odstotkov.
Bernard Ženko: Mars Express je že upravičil naložbo Navdušenje ljudi nad svojo službo niha od organizacije do organizacije. Po mnenju Bernarda Ženka izjemno zadovoljstvo vlada med zaposlenimi na Evropski vesoljski agenciji (Esa).
Pri osvajanju Marsa pomaga tudi slovensko znanje Vesolje je s številnimi zgodbami tudi v letu 2016 polnilo medije. Eno od teh so pisali tudi slovenski strokovnjaki na inštitutu Jožefa Stefana.
Darja Kapš: Vsakdo lahko postane vrhunski velemojster Rokovanje pred partijo šaha in po njej ima močno simbolično vrednost, saj ne glede na razplet obračuna pomeni, da sta šahista (spet) lahko prijatelja.
Najmlajši velemojster svoj naslov osvojil že pri 12 letih Šah obstaja že stoletja, v vseh obdobjih je imel poseben status, tako ga še danes opisujemo kot kraljevsko igro.
Matej Praprotnik: Kdo bo ubil radio? Morda Uber. Glasba ima tudi v novinarskih prispevkih lahko magični učinek. Če je umeščena na pravo mesto, ti lahko dvigne dlake pokonci. Na podkastu Številke
Toliko je škandalov in koncev sveta, da se nas težko kaj dotakne Številni ljudje si za svoj moto postavijo "iskanje resnice", a to je morda nemogoče početje, saj je univerzalna resnica težko dosegljiva. Na podkast Številke
Tomaž Ambrožič: Navijači cenijo iskrenost in pristnost "Šport je včasih sam iskal denar, danes pa se lahko postavi in brez sramu pokaže svoje potenciale in vrednost, denar ga zdaj poišče sam," je prepričan Tomaž Ambrožič.
Lani športne znamke leta Prevc, Mazejeva in Maribor Lani so bili za športne znamke leta razglašeni smučarski skakalec Peter Prevc, alpska smučarka Tina Maze in nogometaši Maribora. Kako bo letos?
Jerica Snoj: Past za skrbnike čistosti slovenskega jezika Največ sinonimov v slovenskem jeziku imajo besede, ki se nanašajo na pojme v zvezi s poimenovanjem lastnosti. Beseda zelo ima tako več kot 200 sinonimov. Na podkastu Številke
Na knjižne police prihaja še eno temeljno jezikovno delo Pri inštitutu Frana Ramovša so izdali še eno izmed del, ki spada v ključni korpus posameznega jezika - Sinonimni slovar slovenskega jezika.
Prevc ob vrnitvi domov potrebuje le toplo besedo in položnico za telefon "Postal sem otroški zamrzovalnik. Ko pridem do otroka in ta vidi, kdo sem, malo zamrzne," o srečanjih z najmlajšimi navijači pripoveduje Peter Prevc.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Kazalo