Številke - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Številke - Arhiv
Nina Zagoričnik: Priprava na Cannes kot študij na nor izpit Svojo novinarsko kariero je posvetila kulturi in radiu, njena največja strast je film, njeno življenje pogosto je film. Nina Zagoričnik. Na podkastu Številke
Filozofija hospica: dodajati življenje dnevom in ne dneve življenju V življenju se marsikaj spremeni, če človek izve, da ima pred seboj le še nekaj mesecev življenja. Po mnenju Renate J. Roban se v teh trenutkih lestvica prioritet popolnoma obrne.
Polovica vseh umrlih prebivalcev Slovenije zadnjo uro dočaka v ustanovah V letu 2015 je umrlo skoraj 20.000 prebivalcev Slovenije, z drugimi besedami to pomeni slab odstotek vseh prebivalcev. Prejšnji teden smo na podkastu Številke govorili o dolgoživih bitjih
Človeška ribica živi stoletje, a natančna doba še ni znana Med kopenskimi bitji, ki živijo tako dolgo kot človek, je tudi človeška ribica, ki prebiva v zelo neugodnem okolju. Ta teden na podkastu Številke
Človek živi do 122 let, živalski rekorderji so še precej starejši Človek je s svojim načinom življenja brez dvoma postal gospodar modrega planeta. A živalski in rastlinski svet ga v marsičem prekaša. Ta teden na podkastu Številke
Ana Klašnja: Čevelj je bil krvav, a tega sploh nisem čutila (Domišljijsko) vesolje predšolskih deklic lahko med drugim sestavljajo tudi vile, princese, samorogi, ples in balet. Ta teden na podkastu Številke predstavljamo balet. Predstavili smo nekaj številk
Balerine imajo trikrat višji bolečinski prag Balet spada med najelegantnejše plese, ki ima svoje korenine že v 15. stoletju, danes pa živi v številnih učilnicah in na odru. Ta teden na podkastu Številke predstavljamo prav balet.
Igor E. Bergant: Usoda človeštva se bo odločala v Afriki Človeštvo ima korenine v Afriki, usoda naše vrste pa se bo na neki način odločala prav na tej celini, je prepričan Igor E. Bergant. Ta teden na podkastu Številke gostimo Igorja E. Berganta.
Od ena do deset: Igor E. Bergant Dolgo je s svojim bogatim znanjem in številnimi besednimi domislicami bogatil športni program TV Slovenija, že šesto leto pa uspešno deluje kot voditelj Odmevov. Igor E. Bergant.
Pretiravanje z nakupovanjem igrač je bolj v zadoščenje odraslim Ste bili pri nakupovanju igrač kdaj v zadregi? Kaj kupiti? Katere lastnosti je treba upoštevati pri nakupu? Kdaj je igrača dobra? Kdaj je slaba? Na podkastu Številke
Večina igrač je izdelanih na Kitajskem Leta 2010 je imel 10-letni Britanec v povprečju več kot 200 igrač. Koliko pa jih ima vaš otrok? Eden izmed sinonimov za mesec december bi bil lahko "dobri možje".
Shaun Murphy: Namestiti izida ni težko, a ne bi mogel pogledati sinu v oči Odnos do sodnikov in pravil se precej razlikuje od športa do športa.
Zgodba o snukerju: 22 krogel, dva igralca in en cilj Mnogi snuker razumejo kot gostilniško zabavo, a v resnici je profesionalni šport, ki zahteva preudarnost in natančnost na najvišji ravni. Ta teden na podkastu Številke predstavljamo snuker.
"Preštevanje" leta 2016: Peter Prevc poskrbel za vseh 30 najbolj gledanih dogodkov Ob koncu leta se radi spomnimo vseh odmevnih dogodkov, tako dobrih kot slabih.
Boštjan Napotnik: Bolj kot hrana je pomembno druženje Improvizacija je glavna začimba njegovega življenja, saj jo uporablja tako v kuhinji, oglaševanju, glasbi in igranju. Boštjan Napotnik Napo. V zadnji epizodi podkasta Številke
Največ hrane se zavrže v osrednji Sloveniji Vsak prebivalec Slovenije je v letu 2015 v povprečju zavrgel 73 kilogramov hrane, kar v primerjavi z letom 2013 predstavlja rast za 14 odstotkov.
Bernard Ženko: Mars Express je že upravičil naložbo Navdušenje ljudi nad svojo službo niha od organizacije do organizacije. Po mnenju Bernarda Ženka izjemno zadovoljstvo vlada med zaposlenimi na Evropski vesoljski agenciji (Esa).
Pri osvajanju Marsa pomaga tudi slovensko znanje Vesolje je s številnimi zgodbami tudi v letu 2016 polnilo medije. Eno od teh so pisali tudi slovenski strokovnjaki na inštitutu Jožefa Stefana.
Darja Kapš: Vsakdo lahko postane vrhunski velemojster Rokovanje pred partijo šaha in po njej ima močno simbolično vrednost, saj ne glede na razplet obračuna pomeni, da sta šahista (spet) lahko prijatelja.
Najmlajši velemojster svoj naslov osvojil že pri 12 letih Šah obstaja že stoletja, v vseh obdobjih je imel poseben status, tako ga še danes opisujemo kot kraljevsko igro.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Kazalo