Mediji
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 1.9 od 128 glasov Ocenite to novico!
Nataša Briški
Nataša Briški je magistrirala z nalogo 'Proces izbire kandidatov na ameriških predsedniških volitvah'. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Ameriške volitve
Ameriške predsedniške volitve so pod drobnogledom medijev. Foto: Reuters
       Prvo merilo pri vsem, kar delamo, je kakovost. Mene ne zanima, od kod kdo prihaja, kaj ima v hlačah, kakšne narodnosti ali spolne usmerjenosti je. Prvo in edino merilo je, ali ima kaj povedati. Če ti je kakovost sogovornika merilo, potem se stvari uravnotežijo tudi v tem pogledu. Do zdaj smo bili navajeni razmerja 10 : 1 ali 8 : 2, se nam zdi, da razmerje 50 : 50 takoj dobi nalepko feminističen.       
 O odnosu moški - ženske v medijih.
Nataša Briški
Nataša Briški skupaj z Aljažem Pengovom Bitencem ustvarja podkast Metin čaj. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Nataša Briški
Kliknite na sliko za ogled asociacij v višji ločljivosti. Foto: Grega Žunič
VIDEO
Številke: Sendvič s šunko...

Dodaj v

Nataša Briški: Trump laže iz stavka v stavek, a se mu to ne maščuje

Podkast Številke (49)
12. februar 2016 ob 06:10
Ljubljana - MMC RTV SLO

Od blizu je spoznala pomp ameriških predsedniških volitev, sprva je bila del tradicionalnih medijev, zdaj pa na krilih svobode raziskuje in deluje v novih medijih. Nataša Briški.

Gostja 49. epizode podkasta Številke je Nataša Briški, novinarka in soustanoviteljica Metine liste. Skoraj sedem let je preživela v ZDA, kjer je predsedniške volitve na kraju samem prvič spremljala leta 2004: "Takrat sem bila v tem precej nova. Misliš, da nekaj veš - takrat sem delala magisterij na temo ameriške politike -, ko pa prideš na teren, ugotoviš, da veš bolj malo. Takrat sem naredila napako, ker sem živela v Washingtonu, ki je nekoliko odmaknjen od strankarskega dogajanja. Leta 2008 te 'napake' nisem ponovila, zato sem precej potovala po ZDA. Videla sem prva zborovanja. Tam gredo politiki vsaj v uvodnih državah, ki so manjše, dejansko trkat na vrata volivcev. V Iowi in New Hampshiru je vse zelo živahno. Ljudje imajo na travnikih oglase za kandidate. Zabavno je spremljati njihove nastope, saj vidiš energijo kandidatov, kdo jih podpira. To je bila zelo dobra izkušnja."

Vabljeni k poslušanju celotne oddaje!


Pod novico lahko pogledate glasbeni izbor Nataše Briški.


Na prvem mestu filmi, NFL in resničnostni šovi
Ali so prebivalci res bolj vključeni ali je to le izkrivljena podoba v medijih? Nataša Briški razmišlja: "Mi dobivamo izkrivljeno sliko, mediji norijo z zapisi o kandidatih, gledamo razne šove ... Ratingi najbolj gledanih soočanj znašajo nekaj milijonov, sicer pa jih štejemo v nekaj 100.000. Američani gledajo filme, ameriški nogomet in resničnostne šove. Tokratni ciklus je zaradi Donalda Trumpa zelo podoben resničnostnemu šovu, zato so ratingi tudi še enkrat višji, kot so bili v prejšnjih ciklusih."

Nepričakovano dober par "mediji - Trump"
Za Trumpa je bilo ogromno strokovnjakov prepričanih, da nima nobenih možnosti v tem boju, a še vedno vztraja na vrhu anket, med drugim je prepričljivo dobil strankarske volitve v New Hampshiru. "Avgusta sem pisala o tem, zakaj ne bo izvoljen za ameriškega predsednika. Na podlagi vsega, kar smo vedeli, je bila njegova kandidatura malo verjetna. Imel je dobro prepoznavnost. Ker ga je večina Amerike poznala, je lahko jadral na prvih javnomnenjskih raziskavah, zato so ga imeli mediji radi. Ni imel nič drugega, kar so imeli doslej kandidati, ki so veljali za resne in so na koncu zmagovali. Kandidati, kot je on, do zdaj niso zmagovali. Še vedno mislim, da ima malo možnosti, da postane predsednik ZDA. Vedela sem, da bo ljubljenček medijev. Nihče pa ni pričakoval, da bodo mediji tako dober 'sparing' partner. Ne glede na to, kaj je povedal in koliko laži je izustil, se je zraven delalo 'hihi, haha'. Laže iz stavka v stavek, a se mu to ne maščuje," je razložila Briškijeva.

Malo jih je pripravljenih iti čez takšno mučenje
V igri za predsedniško mesto sta tudi Hillary Clinton in Jeb Bush, predstavnika dveh znanih družin. Ali niso volivci naveličani enakih družin in zgodb? Nataša Briški poudarja: "Od sredine 70. let, ko je bil starejši Bush šef Cie, se vrstita dve družini. George Bush je bil potem osem let podpredsednik, nato štiri leta predsednik, osem let mu je sledil Bill Clinton, nato naslednji Bush osem let ... Hecno je, da v državi, ki ima več kot 310 milijonov prebivalcev, se na koncu vse skrči na dve družini, med katerima izbirajo predsednika. Ko je Hillary Clinton leta 2008 izgubila strankarske kvalifikacije, sem zapisala, da je bila sama kriva, ker je bil njen štab tako prepričan o zmagi, da so pozabili delati na terenu, in da je morda prišel čas, da se posveti predavanjem ali kaj podobnega. Ameriška predsedniška bitka je zelo zahtevna. V Evropi traja po nekaj mesecev, tam intenzivno traja dve leti. Kdo so kandidati, ki so pripravljeni iti skozi takšno torturo? Kako močno si morajo želeti biti izbrani? Hillary je popolnoma legitimna kandidatka. Jeb Bush je bil prvotno planiran za naslednjega predsednika. Imel je brutalno veliko denarja, zato še vedno lahko vztraja v kandidaturi, čeprav mu številke kažejo slabo. A je katastrofalen na debatah, to pa je tisto, kar volivci vidijo."

Malo neopredeljenih volivcev
Ko politik dobi strankarsko nominacijo, je veliko narejenega, s tem pa se začenja lov na neopredeljene. "Včasih je bil odstotek tistih, ki so omahovali med obema stranema, višji. Danes bo republikanec/demokrat dobil 45 odstotkov, tudi če bi zanje kandidiral sendvič s šunko. Kandidati se potem bojujejo za tistih 10 odstotkov neopredeljenih," je slikovita sogovornica.

Štirje kandidati brez "dobljenega" mandata
Ameriški sistem je sicer nekaj posebnega, saj ne odloča absolutno število glasov, ampak glasovi elektorjev. Do zdaj so štirje kandidati (Andrew Jackson 1824, Samuel J. Tilden 1876, Grover Cleveland 1888 in Al Gore 2000) dobili največ glasov, a ostali brez predsedniškega mandata. Se bo pravilo morda kdaj spremenilo? Morda, a pot do tja je dolga. Briškijeva je previdna: "Američani so se bali, da bi velike zvezne države imele prevelik vpliv, zato elektorske glasove delijo po ključu 'več ima država prebivalcev, več ima elektorskih glasov +2'. Debate o spremembi seveda obstajajo, a potrebni so veliki odstotki za spremembo ustave in amandmajev."

Začelo jo je zanimati novo težišče
Nataša Briški se je po prihodu iz ZDA za kratek čas vrnila na POP TV, kmalu pa je s kolegi ustanovila Metino listo. "Ko sem živela v ZDA, so se zgodili Facebook, Twitter, poplava blogov ... Takrat sem začutila, da so tradicionalni mediji resda najbolj gledani, ampak pozornost in moč se z digitalno revolucijo selita drugam - k novim medijem in družbenim omrežjem. Težišče se je premaknilo drugam, in to me je začelo veliko bolj zanimati. Vse skupaj je bolj odprto, lahko si bolj svoboden, prost, sproščen ... To me nekajkrat bolj zanima," je razložila odločitev.

Vabljeni k poslušanju celotne oddaje, v kateri Nataša Briški govori o ameriških volitvah, Super Bowlu, športu v ZDA, medijih v Sloveniji, Metini listi, podkastih ...

Glasbeni izbor Nataše Briški: Niowt - Loverboy

Slavko Jerič, <a href="https://twitter.com/stevilkeMMC">@stevilkeMMC</a>
Prijavi napako
Komentarji
Ori
# 12.02.2016 ob 06:41
Kakšen neverjeten patetičen in paranoičen strah, da bi na ameriških predsedniških volitvah zmagal nekdo, ki ga ne podpirajo korporacije. Gospa Briški kot prava korporatistka tudi pomaga širiti neke polresnice in laži, ki so namenjene predvsem zakrivanju številnih afer korproacijskih adutov, kot je npr. kandidatka Clinton.
mikitr
# 12.02.2016 ob 06:30
Drzavo v resnici vodijo drugi,na čelu pa so show mojstri.Kot pri nas.
Gepard007
# 12.02.2016 ob 06:32
Oh kako šele pri nas lažejo samo zanimivo Nataša da tega ne opazite...
urosh444
# 12.02.2016 ob 06:45
Zdej mi pa povej, kdo v medijih pa ne laze ves čas? Lazejo politiki, lazejo oz prenapihujejo zadeve na POP TV, povsod sama laz. In ja, če ne bo prevec pretiraval v izjavah, lahko Trump dobi volitve, sploh ker so ljudje ze precej zgodaj spregledali Clintonovo, Sanders pa izgleda slabo, bolehno.
mlamat
# 12.02.2016 ob 06:51
Jaz samo upam, da Trump čim prej pride na oblast, da ameriška ambasada preneha financirati te odprtomejaške anarholevičarje na Metini listi.

Trump vodi v vseh javnomnenjskih raziskavah, novinarji pa že pol leta govorijo, da ima malo možnosti. Nekdo je tu nor. Jaz mislim, da ni Trump.
samogledam
# 12.02.2016 ob 06:42
ko mediji iz laži delajo resnico, pademo pa vsi v krizo vrednot
Prismuknjen
# 12.02.2016 ob 06:58
"Hillary je popolnoma legitimnakandidatka."

Aha.
zvonec5
# 12.02.2016 ob 06:39
A je pri nas kaj drugače,samo spomnimo se cerarjeve etike in morale pa rjavčevih 1000 eur.najnižje pokojnini in janševe blaginje,da ostalih sploh ne naštevam....
borut-blas
# 12.02.2016 ob 06:59
ne vem če trump laže
pravi da lahko apple dela v ameriki in ne na kitajskem če bi bila carina na kitajske proizvode , ali je to laž?
da amerika izgublja na vseh področjih in podjetja bežijo iz amerike je resnica ne laž
da ilegalni mehiški imigranti odžirajo delo američanom in da švercajo drogo bo tudi držalo
ne vidim kakih bistvenih laži, je clintonova veliko bolj potuhnjena in lažnjiva
DelinquentHabits
# 12.02.2016 ob 06:52
Hoho, očitno gre novinarjem Trump res v nos. Ampak od "objektivnega" poročanja o migrantski krizi je itak jasno, kam pes taco moli.
Sramota za javni medij, da si dovoljuje objavljat take propagandne članke. Na drugi strani pa morilka (!) in betežni v fantazijah izgubljeni starec, diskreditiramo pa modela na podlagi nastopaštva in cenenih komentarjev
mkv
# 12.02.2016 ob 06:53
MMC prosim popravite naslov članka...ker gre za očitno manipulacijo z javnim mnenjem; No, dobro, da mi nimamo nobene veze s tem koga bodo v ZDA izvolili. Jaz, upam da Trumpa, ker kakor izgleda ni korporativna lutka.
mlamat
# 12.02.2016 ob 07:07
Gre za tipično predstavnico globalistično usmerjene medijske elite, ki stalno jamra o človekovih pravicah tujcev, migrantov, vseeno pa ji je za pravice Slovencev, ki se še komaj držijo nad vodo, ko jim službe outsourcajo v njej najljubše eksotične dežele s suženjsko delovno silo.

Tudi na Slovenskem se bosta nekoč zgodila Sanders in Trump.
Koprčan98
# 12.02.2016 ob 07:01
Nataša Briški je magistrirala z nalogo 'Proces izbire kandidatov na ameriških predsedniških volitvah

A v tej nalogi piše, da kandidata izberejo, postavijo in podpirajo uberbogatuni?
Krimsky
# 12.02.2016 ob 06:56
Tam, kjer se demokracije pravzaprav bojijo, imajo vmes še varovalke, če bi se 'ljudstvo narobe odločilo'.
~
Pri nas je takšna varovalka npr. potrjevanje mandatov poslancev, čeprav poslanci – ko prvič sedejo v poslanske sklopi – mandat kajpak že imajo.
V ZDA imajo simpatično varovalko pred nepredvidljivo demokracijo – elektorje.
Ne morejo namreč dopustiti, da bi državljani kar direktno izvolili predsednika ... nezaslišano ... saj lahko izvolijo še kakšnega Krambergerja ...
Modrijan6
# 12.02.2016 ob 07:05
Ali nima RTV SLO svojega dopisnika v ZDA, ki sliši na ime Edo Žitnik? Gospod Žitnik je velik poznavalec Amerike in razmere nemara pozna iz prve roke in dosti bolje kot bivša Popova dopsinica iz Amerike. Resnično bi pričakoval, da bo gospod novinar tega prispevka intervjuval gospoda Žitnika in ne gospe Briški. Zanimivo, res........, naj razume, kdor more.
Germania
# 12.02.2016 ob 07:05
Kako lahko neka poročevalka poda takšno izjavo in obtožbo?? Saj je bila že skozi malo "smešna", ampak tega si pa res ne bi smela privoščit. Naj pa potem pove kateri Slo politik ni lagal pred volitvami, ker seveda še vsi po vrsti lažejo tudi sedaj?!
krumpek
# 12.02.2016 ob 07:28
Tako Nataša Briški kot Edvard Žitnik so lansko poletje jasno zapisali, da je Trump klovn brez nobene možnosti ,da dobi republikansko nominacijo za predsednika. A takšne novinarje naj potem vzamemo resno? A resno mislite, da tip , ki ima toliko denarja kot znaša proračun Slovenije , ne ve kaj dela in je samo en klovn?
Vir: http://metinalista.si/zakaj-donald-trump-ne-bo-zmagal-na-ameriskih-volitvah-2016/
http://www.rtvslo.si/kolumne/ko-slovenski-zet-zarohni/369175
Sebastjan666
# 12.02.2016 ob 07:12
Hecno je, da v državi, ki ima več kot 310 milijonov prebivalcev, se na koncu vse skrči na dve družini, med katerima izbirajo predsednika.

Odličen komentar populističnega rumeno medijskega oportunista, ki sebe imenuje novinar.
Ne Nataša, to ni hecno, temu se reče vladanje oligarhije oz. mafije.
No, če bi medijska oportunistka še malo raziskala, bi mogoče celo ugotovila, da je kar nekaj kandidatov iz CFRa, če bi še malo bolj raziskovala, bi mogoče ugotovila, da vse pomembnejše funkcije zasedejo člani CFRa.
Pa tisto najpomembnejšo funkcijo, FED, tudi zaseda članica CFRa - Janet Yellen. Sicer pa je Citigroup, kot ena najpomembnejših mafijskih ustanov dala vse zadnje svoje vodje FEDa. Pa ne pozabit, socialist Obama, jim je dal garancijo, vredno 10 000 milijard $ na hedge funde, ki ga bodo pokrivali davkoplačevalci. In ta Citigroup ima danes za 130 000 milijard $ izpostavljenih derivatov.
In potem se tu pogovarjamo o Clintonih in Bushih, in ostalih lutkah, ki so samo pridni sluge svojih mafijskih botrov iz Wall streeta.

Trump je sicer prinesel neko osvetlitev na določene politično nekorektne oz. neoliberalne/marksistične teme in osvežitev, ni pa to neka huda izbira, ki jo mnogi pričakujejo.

Vprašanje je, kdo ga vodi iz ozadja oz. če ga ne, s kakšno lahkoto si ga bo wall street mafija (če si ga še ni) podredila.
Radenm
# 12.02.2016 ob 06:52
Ori, brez skrbi, v obeh domovih kongresa imajo trenutno večino republikanci. Tudi če zmaga kdo ki ga ne podpirajo korporacije bo imel zvezane roke.

ZDA niso Rusija. V ZDA predsednik ni vreden nič če ga kongres ne podpira. V ZDA ima kongres dejansko politično moč, za razliko od Rusije kjer je duma samo za šov, Putin pa vleče nitke.
braun
# 12.02.2016 ob 07:22
Po Nataši Briški Trump laže v presežkih.

Naj se gospa zamisli kakšne kozle strelja.
veleum77
# 12.02.2016 ob 07:21
preberem naslov članka in si mislim, zanimivo , gremo pogledat kje se je zlagal. preberem cel članek in ne najdem njegove laži, je pa en link in grem na pogledat in spet en članek kjer piše da je lažnivec , ampak hudiča , njegove laži že spet ni.
direktno laž lepo prosim ali pa spremenite naslov članka

sicer pa glede kandidatov
samo stran od Bushev , ti bodo takoj vojno skuhal 100%. se spomnim ko je v prvo zmagal mlajši George Bush . moja mater je takoj rekla, tale bo takoj vojno skuhal. ja , prav je imela. starejši Bush je pa zalivsko vojno zrihtal.
pravtako tačke stran od Hillary Clinton. ta zmešana "kura" ( ja, ona je dejansko kura, da ne bo kakšna ženska užaljena) je ob šansi je rekla, da je Rusija prebogata z naravnimi dobrinami , da bi imela vse zase. WTF ?
drugih kandidatov ne poznam.
kralj matjaž
# 12.02.2016 ob 08:58
Kako se bojijo Trumpa.
Morpheus2
# 12.02.2016 ob 08:56
Tejle ultra levičarki lahko samo rečem:

Dori
# 12.02.2016 ob 09:00
Ajejej, Natasa Briski, kako nestrokovne izjave...... Vi pa res manipulirate..aha, Clintonova je povsem legitimna kandidatka...to bo to..v bistvu je samo vprasanje casa, kdaj zaradi slavnih e-mailov prejme obtoznico. Ni ta 'novinarka' vcasih komentirala sporta? Bilo bi bolje, da bi spremljala nhl in nba...
zamudnik
# 12.02.2016 ob 08:43
Rdeča novinarka.

Nov obraz. :-)
veleum77
# 12.02.2016 ob 07:36
saj je že prav bedno, da sedaj že naš nacionalni medij trosi antiTrumpovo propagando. mater smo loleki.
vsak amaterski politični poznavalec ve , da ste postali " da ne napišem kaj ".
nikoli
# 12.02.2016 ob 07:17
Ljudje imajo politične korektnosti dovolj. Trump je politično nekorekten!
Morpheus2
# 12.02.2016 ob 09:31
Temu skrajna levičarka Briški ne reče laganje saj gre vendar za program ''karizmatičnega'' demokratičnega socialista!
In potem je Trump lažnivec!!p.s. se opravičujem gre za 18.000 mrd dolarjev in ne 20.000 mrd in v 10 in ne 4 letih. Ampak ne gre za laganje!!
Grob
# 12.02.2016 ob 09:16
Nataska ne lazi.tudi ti lazes
alkum
# 12.02.2016 ob 08:45
Haha,kdo komu govori,da laže!?
mag.lepi
# 12.02.2016 ob 08:54
hahah ker hilarry je pa biser resnice hahah ah ahahah ah ha ah ah ha ah
sharkyslo
# 12.02.2016 ob 08:40
Daj, daj, Nataša, če bi bila neodvisna, bi povedala, da tudi drugi niso angelčki. Se ve, kam pes taco moli... Rdeča novinarka.
Modrijan6
# 12.02.2016 ob 07:21
@Radenm

Bog, Vam pomagaj......

Človek bi pač pričakoval, da bo MMC dal prednost svojim ljudem, se pravi svojim dopisnikom, ampak je očitno kovačeva kobila bosa.... Sicer pa gospe Briški nikdar nisem visoko cenil, žal me njen način poročanja ni prepričal, s svojimi nastopi kot z barvo glasu me je izjemno odbijala, zato je nemara, kar prav, da se je umaknila izpred kamer. Z javnim nastopanjem je pa tako....., Slovencem si všeč, ali pač ne..., to jaz denimo že dolgo vem, prepričati jih moraš s svojim nastopom, ki naj ne bo patetičen, se razume z lepo barvo glasu, iskrenostjo, pa če hočete na TV tudi z lepoto...... Že stari dobri Frane Milčinski je nekoč davno nazaj dejal:"Kamera in mikrofon razgaljata človeka"......, vsekakor izjemno pomenljive Ježkove besede, ki so aktualne tudi v današnjem času.
WyattEarp
# 12.02.2016 ob 07:25
Trump avtorici članka ni všeč in pol nalaga vse živo... Ja, Trump nalaga, samo ostali čist enako.
la.sonrisa
# 12.02.2016 ob 09:53
jao, kakšni članki! pa a se tega trumpa res tako bojijo? tudi nemški mediji (ki so dolgo časa vrteli refugees welcome spote, zdaj pa so začuda nehali s tem) nonstop poročajo o njem v smislu kakšen bedak da je. Mogoče je res, še zdaleč pa ne edini, nikjer nisem na primer zasledila poročanja o klanu Clinton in njihovem veledosežku Kosovo, iz katerega zdaj domačini furajo exodus v Nemčijo. a ni potem tudi ona ena trapa z ogromno "hidden agenda"?

sicer pa si veliko upajo, ampak to samo zato, ker vejo, da Trumpu dol visi za poročanje ene novinarke, ki je do pred kratkim študirala izgovorjavo imena od Mike Hakinena. Bi jo, pogumnico, rada vidla komentirat laži naših politikov, še zlasti Janše, ta bi jo takoj tožil, pa še prav bi imel. Groza, kakšno posiljevanje ljudi z mnenjem neke medijske elite. A nas imate bralce za bebce? sej si znamo sami ustvarit sliko o stvareh, vi samo povejte, kaj, kje in kdaj se je nekaj zgodilo, ostalo pa lahko prepustite ljudem, da si samo ustvarimo mnenje. Da ne bo imel na koncu Churchill prav.
Sebastjan666
# 12.02.2016 ob 09:21
Nataša Briški je magistrirala z nalogo 'Proces izbire kandidatov na ameriških predsedniških volitvah

ha ha ha ha
in kdo je plačal to?
In kje je dobila ta naziv? Na FDVju?
Magisterij ima iz tega, pa govori o ameriških volitvah na nivoju nekega splošnega, povprečnega nerazgledanega volivca, ki so mu volitve pač nujno zlo.
Dajte naslednjič objavit globoki članek slovenske osnovnošolke ali srednješolke o volitvah in kandidatih v ZDA. Mogoče pa zvemo kaj več :), kot pa od magistre ameriških volitev, ha ha ha ha.
Joj joj prejoj, kakšni magistri rumenega tiska. Pa še brez sramu kažejo svojo nevednost in nepoznavanje teme o kateri tako globoko razpravljajo, kot naši politiki in ministri, ko se usedejo na stol, kateremu niso dorasli - ne mentalno ne moralno ne intelektualno.
Sebastjan666
# 12.02.2016 ob 07:40
Radenm

Obama, socialist? Ne me smejat

Ne vem, kaj si ti predstavljaš kot socialist. Obama je socialist v najslabšem možnem pomenu (če sploh obstaja pozitivni, ker se ga pač zlorablja).
To kar so se šli oligarhi teh zadnjih let, je bilo zadolževanje države za razne 'socialne' programe, predvsem za imigrante in nižje sloje, da se jih pusti tam, kjer so - na dnu družbene lestvice. Hkrati so zavestno uničevali srednji razred, da je čim več ljudi odvisnih od velike države, uničevali so kapitalizem, prosti trg, vse bi regulirala država, da postane močna in velika birokracija in da ima vse pod kontrolo. Dela se sistem, socialistični sistem, kjer mora biti vsak posameznik odvisen od mafije na wall streetu oz. od centralne banke. O tem je sanjal Marx in tudi Rothschildi. Ta socialistični wall street, ki bi rad uničil prosti trg in kapital v rokah bogatega višjega in srednjega sloja. Ta socialistični wall street, ki ne more preživeti brez kraje davkoplačevalskega denarja, da preživi - ampak samo navidezno.

Poglej si kam vodi sistem s to politiko. Težnja je po vzpostavitvi globalnega socialističnega sistema ali neke vrste fašizma, ne samo v ZDA, tudi pri nas.
prešern
# 12.02.2016 ob 17:18
Nataša Briški: Trump laže iz stavka v stavek, a se mu to ne maščuje

temu se rece manipulacija , vsi vemo ki spremljamo volitve v zda da je hillary tista ki se z vsako besedo zlaze, ze demokrati je ne podpirajo zaradi tega

npr. beghazi, laz o tem da so streljali na helikopter ko je bila nabalkanu vojna itd. itd.
v zda je ze mainstream da je hillary aka laz
tu pa nam lokalci twistajo novice in prikazujejo cist nekaj drugega
v bistvu prikazujejo sam kaj se sklada s njihovo agendo

natasa briski aka lightweight

ps.
da ne omenjam zapisov iz pred pol leta
Untamle
# 12.02.2016 ob 13:13
MMC ekipa v vsej lepoti!
kovček
# 12.02.2016 ob 12:46
Koprčan98:
Nataša Briški je magistrirala z nalogo 'Proces izbire kandidatov na ameriških predsedniških volitvah
A v tej nalogi piše, da kandidata izberejo, postavijo in podpirajo uberbogatuni?


Si predstavljaš, da bi si zbrala za magisterij slovensko politiko? Karkoli bi napisala, bi se nekomu hudo zamerla, ker ma pr nas vsak svoj prou. Zato je blo bolj varno pisat o ameriški politiki, ker jo itak že ceu svet kritizira, američanom pa za to dol visi.

Ta Briški misl, da ma jajca, ker pljuva po Trumpu, naj še kerga našga politika tkole na tapeto da, pol šele jo pa tud jst začnem resno jemat...
TineB
# 12.02.2016 ob 09:53
Ja, Trump je edini, ki laže. Mhm. Narava politika je, da ne govori resnice. Ali laže, ali olepšuje, ali oportuno in nalašč izpušča določene informacije itd.

Amapk pri nas je to rezervirano le za desničarske politike. Levi so pa perle in brezmadežni in so idealni, skoraj brez napak. Ker so za večino urednikov in novinarjev to "naši", jim je skoraj vse oproščeno.

Ste že videli kak prispevek kakega mainstream medija, ki bi npr kaj slabega rekel o poslancih in vodilnih Združene levice? Niste, kajne. Ker niso. Ker za naše urednike in medije so to brezmadežniki. Ko se pljuva po opoziciji, se pljuva le po SDS in NSi, ZL je pa ljubljenka medijev. Jaka objektivnost, ja.

Najbolj ironično je pa to, da so uredniki in novinarji ali a) tako zaslepljeni ali b) tako pokvarjeni, da niti ne vidijo več, kako pristranski in levo usmerjeni so (glede na političnoin ekonomsko ideologijo in agende). In ne vem, kaj je huje: a) ali b). Verjetno c) = kombinacija obojega a) in b) hkrati.
aless70
# 12.02.2016 ob 09:38
Se opravičavam!
Dobil sporočilo admiistratorja, da mi je brisal komentar, ker je bil citat v tujem jeziku - kar ni v skaldu s pravili komentiranja na MMC-ju.
So tudi tukaj kakšne posredi kakšen kvote?? Brišejo tudi "srbo-hrvaščino"?

No pa dajmo še po slovensko:

Winston Churchill:
“Fašisti prihodnosti bodo anti-fašisti.”


Zdaj bo menda za "fašistična" pravila komentiranja na MMC-ju OK?
Ali je mogoče (že) prepovedano objavljati tudi citate tujcev?
Še posebno tistih z "imperialistično-neolibralne" strani?
zzob
# 12.02.2016 ob 09:13
Trump ljubljenec medijev???

Verjetno v tem smislu, da radi poročajo o njem in vsem, kar je spornega rekel ali se mu je zareklo.
pašeresje
# 12.02.2016 ob 07:37
meni naslov zveni rahlo pristranski, kaj pa vam?

vrh gore
simonc27
# 12.02.2016 ob 11:18
"Hillary je popolnoma legitimna kandidatka. "

Gospa podpira Clintonovo,.
Očitno so ji ameriški mediji v semdih letih dobro prali glavo.
slovenec5
# 12.02.2016 ob 09:27
Američani bodo gotovo izvolili najboljše od ponujenega ... in če bo to najslabše, kar so kdaj imeli ... bo še vedno veliko bolje kar imamo sedaj mi.

Sicer pa, zakaj "leva" Nataša sploh dela v Ameriki?
pullach
# 12.02.2016 ob 09:05
Raje poslušam Edvarda Žitnika.
PONOS
# 12.02.2016 ob 07:48
Nataša Briški : Trump laže iz stavka v stavek, a se mu to ne maščuje
Vsi kandidati lažejo.Vsi so del iluzije.Veliko Američanov to ve in sodelujejo v tej farsi.
Vedo da nimajo izbire,vedo da imajo lastnike.
Zato tudi ne čudi da so v trendu slogani "sem neodvisen od wallstreeta in korporacij"
Sanders"celo propagira politično revolucijo"da bo zbobnali še zadnje naivneže.
Ko bo iluzija padla,bo ostal pravi obraz kdo Američanom in zahodu vlada.
Vlada jim skupina banksterskih družin in Angleška monarhija.Independence day je farsa.
mb128
# 12.02.2016 ob 16:38
Eh ja no ga. Nataša Briški. Vidiki ex novinarke neke komercijalne tv postaje katere lastniki so ravno američani in katerim se ima sploh za zahvalit, da je sploh lahko šli v Zda. Po kakšnem ključu sicer ne vem a smatram, da so jo lastniki te slovenske komercijalne tv imeli za perspektiven kader te televizije. Kakorkoli že ali je kasneje iz teh kombinacij izpadla ali pa je celo odšla sama ne vem. Dejstvo je, da je zdaj sama na nekem spletnem portalu brez suporta, ki ga je bila včasih vajena. Ja vem ga. Nataša Briški, sedaj je težko, hudičevo težko ampak zaradi tega se pa vam že ni potrebno sprenevedati da na začetku sploh niste vedeli kako in kaj ko ste bili v Zda če že ne zaradi drugega pa zaradi tega ker so bili takrat vaši delodajalci američani!
yamunamaria
# 12.02.2016 ob 13:40
@aless70

že Franklin D. Roosevelt, ki mimogrede ni bil komunist, je 29. Aprila 1938 naslovil na Congress, in opozarjal da rast privatne moči lahko pelje do fašizma:
"svoboda demokracije ni varna, če ljudje tolerirajo rast privatne moči do točke, ko ta postane močnejša od njihovih držav in vlad. to je v svoji osnovi fašizem - lastništvo vlad in držav s strani posameznika, skupin ali bilo kašne privatno kontrolirane moči.."
ravno to se sedaj dogaja, ko privaten kapital ukazuje državam in celim kontinentom (evropi) in je močnejši kot vse države.
to je moderni fašizem in ne neki banana levičarji...
Kazalo