Dolžina zastoja je presenetila tudi Italijane, ki so sicer vajeni večkilometrskih zastojev zlasti okoli Benetk. Foto: EPA
Dolžina zastoja je presenetila tudi Italijane, ki so sicer vajeni večkilometrskih zastojev zlasti okoli Benetk. Foto: EPA

V nesreči ni bil nihče poškodovan, poroča tržaški časnik Il Piccolo. Nesreča tovornjaka in cisterne, ki je prevažala vodikov peroksid, se je pripetila na avtocestnem odseku Latisana-Portoguaro v smeri proti Benetkam.

Nesreča se je zgodila ob močno povečanem tovornem prometu, saj je bil v torek, 2. junija, v Italiji državni praznik - dan republike, ko imajo tovornjaki prepoved vožnje.

Reševanje otežila nesreča na zadnjem uvozu
Nesreča je povsem zaprla avtocesto na vrhuncu prometne konice, zaradi česar je na koncu stoječa kolona segla skorajda do Trsta, saj se je kolona začenjala že pred cestninsko postajo pod južno železnico. Dodatno je reševanje zastoja zapletla prometna nesreča na uvozu iz Latisane, kjer se je zgodil trk kombija s tovornjakom, pri čemer je umrla ena ženska.

Avtocesta proti Benetkam ni več zaprta, a promet ostaja oviran in predvsem zgoščen. Policija je večino tovornjakov izločila iz prometa in preusmerila na počivališča oz. jih parkirala na odstavnem pasu. Še ob 17.40 je bil neprekinjena kolona na avtocesti proti Benetkam dolga več kot 40 km, zastoj pa je povsem izginil šele proti večeru.