Azija z Oceanijo
()
Najhujši ciklon v zgodovini Indije je leta 1999 prizadel ravno zvezno državo Orisa in zahteval več kot 10.000 smrtnih žrtev. Foto: Reuters

Dodaj v

Na vzhodu Indije evakuirali več kot 300.000 ljudi

Svarilo ribičem naj se ne odpravijo na odprto morje
11. oktober 2018 ob 13:50
New Delhi - MMC RTV SLO, STA

Z vzhodne obale Indije, ki jo je dosegel ciklon Titli z močnim deževjem in vetrom, poročajo o smrtnih žrtvah in večji gmotni škodi.

Ciklom Titli, kar v hindujščini pomeni metulj, je podiral drevesa in električne daljnovode. Brez elektrike je ostalo med 400.000 in 500.000 ljudi, poškodovanih je več cest in hiš iz blata.

Ciklon, ki se je nad Bengalskim zalivom okrepil, je obalo Indije dosegel v bližini mesta Gopalpur. Oblasti se bojijo, da bi neurje povzročilo poplave v nižinskih območjih zveznih držav Orisa in Andra Pradeš.

V državi Orisa so evakuirali več kot 300.000 ljudi iz petih okrožij ob obali in jih namestili v zavetišča. Napovedujejo, da bodo na varno preselili še več ljudi. Tamkajšnje osnovne in srednje šole ter vrtci so danes zaprti.

Opozorilo ribičem
Ribičem so oblasti svetovale, naj se ne odpravljajo na morje, a številni niso upoštevali opozoril. Obalna straža jih je rešila najmanj 30.

Ciklon je v državi Andra Pradeš zahteval dve smrtni žrtvi. Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sta umrla moški, na katerega se je zrušila hiša, in ženska, na katero je padlo drevo.

K. Št.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo