Azija z Oceanijo
(3)
Jama
Oblasti so k jami poslale več kot sto reševalcev. Foto: Reuters

Dodaj v

V poplavljeni tajski jami ujetih 13 najstnikov in trener

Jama ima le en vhod, ki ga zdaj zapira voda
25. junij 2018 ob 16:26
Bangkok - MMC RTV SLO, STA, Reuters

Na Tajskem so sprožili reševalno akcijo za 13 člani neke nogometne ekipe, mlajšimi od 16 let, ki so od sobote ujeti v poplavljeni jami pod goro na severu države.

Predvidevajo, da je skupina v jami poiskala zavetje ob prihodu monsunskega dežja, ta pa je nato zalil vhod v jamo in jim onemogočil izhod.

Potapljači so v pet kilometrov dolgi jami Tham Luang, ki je zanimiva tudi za turiste, našli kolesa, čevlje in odtise stopal. "Preiskujemo območje okoli gore in poskušamo najti drug vhod ali izhod," je povedal guverner province Čhjang Raj Narongsak Osotanakorn.

Eden od strokovnjakov je opozoril, da ima jama samo en vhod, ki ga zdaj zapira voda. Voda v deževni sezoni, ki traja od junija do oktobra, lahko doseže pet metrov globine.

Ujeti otroci so stari od 11 do 16 let, z njimi je tudi 20-letni trener. V jamo so se verjetno zatekli po sobotnem treningu. Mati enega od njih je oblasti obvestila, da se njen sin ni vrnil domov.

Reševalci, ki predvidevajo, da imajo otroci le malo hrane, so pripravili številne vodne črpalke za primer, da bi bila voda še vedno visoka, ko bodo našli ujete.

A. P. J.
Prijavi napako
Komentarji
mkrebs
# 26.06.2018 ob 10:52
Da bi jih rešili!
luna med oblaki
# 30.06.2018 ob 13:15
Ja, Bog daj, da bi jih rešili!
bende
# 08.07.2018 ob 11:03
Čhjang Raj ,ta je močna
Kazalo