Evropa
(2)
Ettore Romoli
Romolija se bodo na Goriškem spominjali predvsem kot župana občine Gorica med letoma 2007 in 2017. Foto: Radio Capodistria

Dodaj v

Umrl predsednik deželnega sveta Furlanije - Julijske krajine

Romoli je soustanovitelj stranke Naprej, Italija
14. junij 2018 ob 13:39
Videm - MMC RTV SLO, STA

V bolnišnici v Vidmu je 81. letu v starosti umrl Ettore Romoli, nekdanji župan občine Gorica, ki je bil hospitaliziran kmalu po izvolitvi za predsednika novega deželnega sveta Furlanije - Julijske krajine.

Romoli je bil rojen leta 1938 v Firencah, diplomiral je iz ekonomije in trgovine na univerzi v Trstu. Deloval je kot računovodja. Bil je predsednik združenja računovodij Gorice in učitelj tehnično-ekonomskih predmetov v srednjih šolah.

Na Goriškem se ga bodo spominjali predvsem kot župana občine Gorica med letoma 2007 in 2017. V osemdesetih letih prejšnjega stoletja je bil goriški mestni svetnik, soustanovitelj stranke Naprej, Italija in italijanski senator. Deloval je tudi na deželni ravni Furlanije - Julijske krajine.

Navezal je dobre odnose z županom Nove Gorice. Skupno so zagnali tudi delovanje Evropskega združenja za teritorialno sodelovanje (EZTS), ki bo obema Goricama v prihodnosti prek različnih projektov prinašalo evropska sredstva.

B. V.
Prijavi napako
Komentarji
Highland
# 14.06.2018 ob 17:16
Dokler ni stranka MSI ( movimento sociale italiano- destra nazionale) pocasi drsela v polom je veselo tical v njej skupaj z Alessandro Mussolini, La Russo, in podobnimi motenci.. In kot tipicen koristoljubnez kasneje prestopil k Berlusconiju, jasno saj je bila FI ( forza italija) kar precej casa najmocnejsa stranka na desni in tudi v vladi za casa Berlusconija..
Highland
# 14.06.2018 ob 17:06
Predvsem je bil znan ( vecini Slovencev ne z izjemo Goričanom) kot fašist! Oviral je marsikatero inicijativo s strani zamejcev..
Kazalo