V hiši so odkrili sedem trupel. Foto: Reuters
V hiši so odkrili sedem trupel. Foto: Reuters
Edmont
Policija se je odzvala na klic v sili, da je v hiši nevaren moški, a ga sprva ni našla. Foto: MMC RTV SLO/Reuters

Kriminalisti predvidevajo, da si je storilec sodil sam, zato ne iščejo drugih osumljencev. Umori so se zgodili na treh različnih lokacijah v mestu Edmonton, sedem trupel pa so našli v družinski hiši.

Najprej je na prvi lokaciji v Edmontonu v ponedeljek zvečer po krajevnem času policija našla truplo 37 let stare ženske. Nekaj ur pozneje se je na drugi lokaciji odzvala na klic v sili, ki je opozoril na oboroženega moškega s samomorilskimi nameni.

Napadalca sprva niso našli
Policijska patrulja med obiskom hiše moškega ni našla, zato je odšla. Nekaj ur pozneje je na isti lokaciji našla mrtve tri ženske, dva moška in dva otroka. Storilca oziroma njegove posmrtne ostanke so odkrili nekaj ur pozneje v predmestju Fort Saskatchewan, kakšnih 40 kilometrov od Edmontona.

Vodja mestne policije Rod Knecht je dejal, da je bil to tragičen dan za Edmonton in potrdil, da tako hudega pokola niso doživeli vse od leta 1956. Takrat je nekdanji politik John Clark v kraju Erskine pobil šest ljudi, na koncu pa še sebe. "Kot kaže, se je zgodil skrajni primer družinskega nasilja. Sosledje dogodkov kaže, da so ti med seboj povezani in da varnost javnosti ni ogrožena. Dejanje prav tako ni povezano s kriminalno združbo, temveč se je zgodilo tragično družinsko nasilje."

Znanec policije
Policija je potrdila, da je napadalec uporabil ukradeno devetmilimetrsko pištolo in si pozneje sodil sam v restavraciji severno od Edmontona. Moški naj bi bil leta 1987 obsojen zaradi kriminalnega dejanja. Policija ni razkrila identitete žrtev, kot tudi ne njihove morebitne sorodstvene povezave.