Marie Le Pen je na nedavnih predsedniških volitvah osvojila presenetljivih 17,9 odstotka glasov, njena stranka pa bo kandidirala tudi na parlamentarnih volitvah 10. junija. Foto: Youtube
Marie Le Pen je na nedavnih predsedniških volitvah osvojila presenetljivih 17,9 odstotka glasov, njena stranka pa bo kandidirala tudi na parlamentarnih volitvah 10. junija. Foto: Youtube

Ameriška pevka je s koncertom v Tel Avivu, ki je del njene turneje MDNA, dvignila precej prahu. Med drugim je predvajala videoposnetek, v katerem se pojavi Madonnin obraz, ki se s hitrimi posnetki spreminja v obraze drugih ljudi, tudi znanih politikov.
Med njimi je recimo kitajski predsednik Hu Džintao, pa Sarah Palin in ameriški predsednik Barack Obama ter papež Benedikt XVI. Obraz Marine Le Pen se pojavi le nekaj trenutkov za tem, ko so na projekciji vidne oči Adolfa Hitlerja in svastika kljukastega križa na njenem čelu.

''Če bo posnetek predvajala tudi v Franciji, jo bomo čakali.''
Vodjo francoske skrajen desnice Nacionalna fronta je posnetek tako razburil, da je ameriški pevki zagrozila s tožbo, če posnetka ne umakne do 14. julija, ko bo koncertirala v Parizu. ''Če bo posnetek predvajala tudi v Franciji, jo bomo čakali,'' je dejala Le Penova za časopis Le Parisien.
Ob tem ni varčevala z besedami. Le Parisien je objavil tudi njen citat, ko se je spraševala: ''In mimogrede, ali je Madonna vrnila otroke, ki jih je ukradla iz Afrike? Ali pa jih je na koncu le kupila?'' Zvezdnico so zaradi posvojitve dveh otrok iz afriške države Malavi leta 2007 in 2009 obtožili ilegalne posvojitve oziroma kar ugrabitve otrok.
''Ona je stara pevka,''je še kar nadaljevala Marine Le Pen, ''sploh ne ve, kaj bi še lahko naredila, da bi se še govorilo o njej, saj ji to z glasbo ne uspeva več.''

Visoka podpora Nacionalni fronti v Franciji
Oče Marine Le Pen Jean-Marie Le Pen, ki je bil v preteklosti tudi sam vodja Nacionalne fronte, je večkrat podvomil v obstoj nemških koncentracijskih taborišč, za katera je dejal, da ''v zgodovini človeštva predstavljajo le neznaten del''.
Glede na javnomnenjske raziskave, ki so bile objavljene prejšnji teden, 51 odstotkov Francozov meni, da je Nacionalna fronta povsem normalna politična stranka, medtem ko jih 49 odstotkov meni, da ni povsem primerljiva z drugimi strankami v državi.