Hrvaška policija meni, da Dolores ni sodelovala pri umoru. Foto: EPA
Hrvaška policija meni, da Dolores ni sodelovala pri umoru. Foto: EPA

Za 31-letnega Vedrana Tomasa je bil usoden en vbod z nožem v srce, ki mu ga je okoli pete ure zjutraj na prvi dan novega leta zadal njegov brat Miroslav v zagrebškem stanovanju, kjer je v skupnem gospodinjstvu živelo še 24-letno pokojnikovo dekle Dolores, pišejo hrvaški mediji in dodajajo, da so med njimi vladali zelo odprti seksualni odnosi.

Ko je v stanovanju do pred nekaj meseci živelo še Miroslavovo dekle, je tudi ona sodelovala v skupnih orgijah, nato pa sta dvojajčna dvojčka ostala z Dolores, ki je policiji povedala, da je organizirala sadomazohistične zabave, pri katerih so se jim včasih pridružila še druga dekleta, vse skupaj pa so tudi snemali z videokamero.

Na usodo noč je trojica popivala in domnevno uživala tudi mamila, kar je očitno spodbudilo tragediji, saj naj bi ta mešanica pri Miroslavu spodbujala agresivnost.

Sosedje pohvalili dvojčka
Še nekaj po drugi uri zjutraj Miroslav na Facebooku objavil fotografijo sebe in Dolores, ki jo je nato Vedran všečkal. Zakaj sta se nato brata sprla, ni znano, saj naj bi bila Dolores v drugi sobi, je pa delno videla, kako je Miroslav z nožem zamahnil proti Vedranu, nato se ja ta zrušil na tla.

Dekle je mislilo, da je ranjen v roko, a ko je pogledalo bolje, je videlo rano v predelu srca. Ko je Miroslav videl, kaj je storil, je poskušal z oživljanjem brata, medtem pa je Dolores prigovarjala, naj pokliče policijo. Ker tega ni želel storiti, je vzela pištolo in v opozorilo ustrelila v kavč. Policija in reševalci so nato le prišli, a za Vedrana ni bilo več pomoči.

Zakaj sta se brata sprla, še ni znano. Sosedje za hrvaške medije niso rekli žal besede glede bratov in so pohvalili njuno siceršnje vedenje. V stanovanju, ki so jima ga zapustili starši, sta živela petnajst let, v zadnjih mesecih pa sta pogosto organizirala zabave.