V nesreči v New Delhiju je umrlo najmanj 10 ljudi. Foto: EPA
V nesreči v New Delhiju je umrlo najmanj 10 ljudi. Foto: EPA

V nesreči, ki se je ob močnem deževju v soboto pripetila v Čenaju v državi Tamil Nadu, je umrlo najmanj devet delavcev. Stavba je bila namreč še v izgradnji. Reševalne ekipe iščejo preživele. Pod ruševinami naj bi bilo namreč 132 delavcev. Do zdaj je bilo rešenih 26 ljudi.

Policija, ki je že sprožila preiskavo, je sporočila, da bodo morali odstraniti večje kose ruševin, preden bodo lahko reševalci poiskali preživele, reševanje pa otežuje tudi dejstvo, da do prizorišča vodi le ozka uličica.

Le nekaj ur pred tem dogodkom pa se štirinadstropna stavba zrušila v glavnem mestu New Delhiju. V nesreči je umrlo 10 ljudi, med njimi pet otrok, poroča BBC. Al Džazira sicer poroča o 11 smrtnih žrtvah.

Krivi nizki gradbeni standardi
Indija se pogosto sooča z zrušenjem stavb in druge infrastrukture, eden izmed razlogov za to pa so nizki gradbeni standardi. Januarja je najmanj 14 ljudi umrlo, ko se je v zahodni državi Goa porušila stavba v izgradnji, septembra lani pa je v zrušenju štirinadstropne stavbe v Mumbaju umrlo najmanj 42 ljudi.