Straussa - Khana so preiskovali tudi v Franciji zaradi domnevnega zvodništva. Foto: EPA
Straussa - Khana so preiskovali tudi v Franciji zaradi domnevnega zvodništva. Foto: EPA

Zanikala sta tudi, da bi ji ponudil šest milijonov dolarjev poravnave.

New York Times je poročal, da sta nekdanji generalni direktor Mednarodnega denarnega sklada (IMF) in sobarica Nafissatou Diallo dogovor o zunajsodni poravnavi dosegla v preteklih dneh. Francoski dnevnik Le Monde je poročal, da naj bi dogovor podpisala 7. decembra pred sodiščem v New Yorku in da je sobarici za poravnavo ponudil šest milijonov dolarjev.

Strauss-Kahnova odvetnika William Taylor in Amit Mehta sta v kratki izjavi potrdila le, da "sta se strani pogovarjali o rešitvi, vendar poravnave ni bilo", in da se bo "Strauss-Kahn še naprej branil pred obtožbami, če ne bo mogoče doseči dogovora". Ob tem sta kot povsem neresnično označila navedbo, da naj bi sobarici ponudil šest milijonov dolarjev.
Nekdanji prvi mož IMF-a je bil lani obtožen spolnega napada na Nafissatou Diallo, ki je bila sobarica v newyorškem hotelu Sofitel. To mu je uničilo politično kariero, saj je veljal za najverjetnejšega kandidata francoskih socialistov na letošnjih predsedniških volitvah.

Sodišče v New Yorku je obtožbe proti njemu na koncu umaknilo, a ga je afera stala ugleda v Franciji in položaja šefa IMF-a. Tako Diallova kot Strauss-Kahn sta se nato odločila še za civilni tožbi.

Nekdanji prvi mož IMF-a se je sicer nato znašel sredi še enega spolnega škandala, in sicer da je sodeloval v skupinskem posilstvu v ZDA. Po poročanju ameriške tiskovne agencije AP naj bi sodniki v Franciji do 19. decembra odločili, ali bodo te obtožbe ovrgli.