Samaras se le nekaj dni po nastopu premierske funkcije spopada z zdravstvenimi težavami. Foto: EPA
Samaras se le nekaj dni po nastopu premierske funkcije spopada z zdravstvenimi težavami. Foto: EPA

Vassilisa Rapanosa, ki se je pritoževal zaradi slabosti, bolečin v trebuhu in vrtoglavice, so odpeljali v bolnišnico, potem ko je domnevno omedlel. 65-letni Rapanos, tudi predsednik grške narodne banke, bi moral priseči kot novi minister pozneje danes. V bolnišnici, kjer je bil že sinoči, so izvedli teste in sporočili, da je njegovo stanje stabilno.

Samarasa pa so v bolnišnici v Atenah sprejeli zaradi težav z očesno mrežnico. Grški premier je že več dni tožil zaradi bolečin v očeh, zdaj pa naj bi ga čakala operacija, so sporočili iz njegove stranke Nova Demokracija. Zaradi operacije je moral odpovedati prvo parlamentarno srečanje.

Zaradi za nedeljo predvidene operacije bo moral izpustiti tudi udeležbo na nogometni tekmi med Grčijo in Nemčijo na evrospkem prvenstvu.

Samaras je kot novi grški premier prisegel v sredo, potem ko je Nova demokracija na novih predčasnih volitvah prejela največ glasov. Vlado, ki naj bi popeljala Grčijo iz globoke gospodarske krize, sta mu pomagala sestaviti še socialistični Pasok in Demokratska levica.