Policija je območje okoli napada zaprla. Foto: Reuters
Policija je območje okoli napada zaprla. Foto: Reuters

Incident se je zgodil okoli 16.30 po tamkajšnjem času na ulici Flinders Street v samem središču drugega največjega avstralskega mesta. Policisti so prijeli voznika avtomobila in še enega moškega. Policisti še niso našli motiva za napad, sporočili so le, da je šlo za namerno dejanje. Po zaslišanju 32-letnega voznika - avstralskega državljana z afganistanskimi koreninami - so dejali, da je napadalec zasvojen z mamili in da ima duševne težave, niso pa odkrili nikakršnih povezav s terorističnimi organizacijami. Drugi aretirani je dogodek snemal s kamero, ob sebi pa je imel vrečo z noži.

13 ljudi so odpeljali v bolnišnico, med njimi tudi predšolskega otroka, ki je dobil hude poškodbe glave, dva pa so oskrbeli na kraju dogodka.

"Vozilo je prevozilo rdečo luč na semaforju in zapeljalo naravnost na pločnik med pešce, ki so drug za drugim izginjali pod njegovimi kolesi. Vse skupaj je trajalo okoli 15 sekund," je za BBC dejala ena izmed prič dogodka.

Podoben incident se je v Melbournu zgodil januarja lani, ko je avtomobil zapeljal v pešce na ulici Bourke Street. Takrat je umrlo šest ljudi. Po tistem napadu so mestne oblasti na nekatere pločnike namestile betonske kocke, ki bi preprečili ponovitev tovrstnega napada.