V nesreči ni bilo preživelih. Foto: AP
V nesreči ni bilo preživelih. Foto: AP
Kruta realnost v resničnostni oddaji

Na krovu helikopterja je bilo osem francoskih državljanov in dva argentinska pilota. Ekipa je snemala resničnostni šov preživetja v naravi Dropped, ki ga predvajajo na televizijskem programu TF1. V oddaji morajo znani Francozi v odročnih predelih sveta sami poiskati hrano in zatočišče.

Nesreča se je zgodila v bližini kraja Villa Castelli na severovzhodu Argentine. Vzrok trčenja helikopterjev še ni znan, vremenoslovci so dejali, da je bilo v času nesreče nad gorami vreme jasno. Preiskava nesreče še poteka.

Vsa ekipa se vrača domov
Smrt slavnih francoskih športnikov so potrdili tudi v uradu predsednika Francoisa Hollanda, ki je izjavil: "Nenadna smrt naših sodržavljanov nas je globoko užalostila." V oddaji sta med drugim sodelovala še dva svetovno znana športnika, nekdanji francoski nogometni reprezentant in igralec Arsenala Sylvain Wiltord, ki je prek Twitterja zapisal: "Žalosten sem zaradi prijateljev. Tresem se, zgrožen sem, ostal sem brez besed." Umetnostni drsalec Philippe Candeloro pa je svojcem v domovino sporočil, da je "pretresen, a živ".

Ustvarjalci so snemanje oddaje prekinili, vsa ekipa pa se vrača domov.

Aktualna olimpijska prvakinja
Vse tri žrtve veljajo v Franciji za velike športne zvezde. 25-letna plavalka Camille Muffat je na olimpijskih igrah osvojila tri medalje, tudi zlato na 400 metrov prosto na igrah v Londonu. Lani je končala kariero. Boksar 28-letni Alexis Vastine je na igrah v Pekingu leta 2008 osvojil bron v polveltrski kategoriji, 57-letna jadralka Florence Arthaud pa je v karieri nanizala kup uspehov, leta 1990 je zmagala tudi na prestižni regati Route du Rhum, pri kateri morajo jadralci sami premagati Atlantski ocean.

Kruta realnost v resničnostni oddaji