Svet
(4)
Policist
Policisti so preiskali več lokacij. Foto: Reuters

Dodaj v

V Republiki srbski operacija proti islamistom

Več ljudi aretiranih
6. maj 2015 ob 21:15,
zadnji poseg: 6. maj 2015 ob 21:44
Sarajevo - MMC RTV SLO, STA

Policija v Republiki srbski je izvedla operacijo proti posameznikom, ki jih sumijo povezav s skrajnimi islamskimi skupinami in načrtovanja terorističnih napadov.

Tarča policijske operacije so bili tisti, ki so se borili ali se še borijo v Siriji, in tisti, ki skrbijo za novačenje borcev. Aretiranih je bilo več ljudi.

Posebno tožilstvo Republike srbske je sporočilo, da je policija v okviru operacije Ruben pregledovala lokacije, ki so povezane z osebami, za katere obstaja utemeljen sum, da nabavljajo orožje, minsko-eksplozivna sredstva in drugo vojaško opremo s ciljem izvajanja terorističnih dejanj na institucije Republike srbske in predstavnike teh institucij.

Tiskovni predstavnik notranjega ministrstva srbske entitete Milan Salamadija je pojasnil, da so operacijo izvedli na 32 lokacijah in prijeli več ljudi. Zasegli so orožje, strelivo, razstrelivo, zaščitne jopiče in propagandni material.

Salamadija ni navedel števila prijetih, saj operacija še poteka, niti krajev, kjer so jo izvedli. Tamkajšnji mediji poročajo, da so racije izvajali v Bijeljini, Prnjavoru, Banjaluki in Doboju.

Salamadija operacije ni neposredno povezal s terorističnim napadom na policijsko postajo v Zvorniku, v katerem je 24-letni lokalni islamist pretekli teden ubil policista, dva pa ranil. Nato je tudi sam zaradi ran umrl.

Tiskovna predstavnica policijske uprave v Bijeljini, ki je pristojna tudi za Zvornik, Aleksandra Simojlović je povedala, da so v povezavi s tem napadom vložili še štiri kazenske prijave proti osebam, ki so na družbenih omrežjih izražale podporo napadalcu.

G. V.
Prijavi napako
Komentarji
el CARTEL
# 06.05.2015 ob 23:08
pravilno

tudi pri nas bi morali prečesati islamiste in odstaniti fašiste v njihovih vrstah.

ker skrajni islam je le zaostala verzija fašizma.
tekuma
# 07.05.2015 ob 12:17
Pri nas bo najboljši župan najlepšega mesta dovolu postavit džamijo z 40 meterskim minaretom. Pa ni problem v zgradbi ali njeni višini ampak da je večji del sredstev iz vahabistke SA, Katarja od koder bodo prihajali kleri, ki bodo na "strokovnih izobraževanjih" krepili vero naših do sedaj v večini zelo korektnik muslimanov...
@ el CARTER to kar pišeš je čisti fašizem, levičarji pa ja imate vedno pred očmi človekove pravice, multi-kulti boj proti papistom itd..razočaral si me si tipičen prikrit desničar hehehe
čak mal noris
# 07.05.2015 ob 09:38
Tako se temu streže.. Sedaj pa preostale povabimo k nam, saj se tam kao grdo dela z njimi.
Mimobeznik
# 06.05.2015 ob 21:27
Protivnik prav tako ne spi:

LINK

Miroljubne religije že učijo nove generacije pobijanja.
Kazalo