Evropa
(4)

Poudarki

  • V apartmaju za mladoporočence Julija in Romeo sta imela dve spalnici, eno z masažnim bazenom, in teraso z bazenom v dveh nadstropjih
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 1.8 od 18 glasov Ocenite to novico!
Julija in Romeo
Kris in Kim sta bivala v apartmaju Julija in Romeo. Foto: Hotel Santa Caterina

Dodaj v

Poročno potovanje na Amalfijski obali

Po vrtoglavi cesti ali s čolnom
11. september 2011 ob 15:50
Amalfi - MMC RTV SLO

Romantična Amalfijska obala že dolgo velja za eno izmed priljubljenih destinacij za poročno potovanje. Tja sta se odpravila tudi mladoporočenca Kim Kardashian in Kris Humphries.

Čeprav sta najprej trdila, da si bosta poročno potovanje privoščila šele prihodnje leto, je NBA-košarkar za svojo ženo pripravil prijetno presenečenje in kar sam organiziral oddih v Italiji, na obali, ki je od leta 1996 uvrščena na Unescov seznam svetovne dediščine.

"Najino poročno potovanje je bilo popolno. Vzela sva si čas zase," je dejala Kim. Gost, ki je istočasno bival v hotelu, pa je to za revijo Us Weekly potrdil: "Oči sta imela le drug za drugega, bila sta povsem v svojem svetu."

Zvezdnika sta bivala v apartmaju za mladoporočence Julija in Romeo v hotelu Santa Caterina, ki stoji v bližini mesta Amalfi. V hišici sta imela dve spalnici, eno z masažnim bazenom, in teraso z bazenom v dveh nadstropjih. Plačevala pa sta približno 2.300 evrov na noč.

Poleg poležavanja na soncu in plavanja v bazenu Amalfijska obala ponuja pestro izbiro mest, vrednih ogleda, kjer si mladoporočenci lahko privoščijo romantičen sprehod in večerjo v dvoje. Vrtoglava cesta, ki pelje do mest na Amalfijski obali, se vije mimo vinogradov in nasadov limon. Večina krajev je dostopnih tudi po vodi, nekateri pa si lahko privoščijo tudi zasebni helikopter.

Najbolj znana mesta, kjer se ustavi tudi največ turistov, so nekdanja najstarejša pomorska republika Amalfi, mesto glasbe Ravello in Positano, ki velja za mesto z enim izmed najlepših panoramskih razgledov. Tako kot arhitektura pa številne očara tudi čisto morje in peščene, skalnate ali prodne plaže.

Čeprav sta se Kim in Kris na potovanje odpravila šele pred kratkim, sta imela podnevi še vedno vročih 30 stopinj, ponoči pa okoli 20. Ker sta se odločila za potovanje septembra, pa sta verjetno imela že nekoliko manj turistov.

P. S.
Prijavi napako
Komentarji
KanoN
# 12.09.2011 ob 13:18
@abeta
..če se odpoveš internetni naročnini, lahko enega lačnega cel mesec ti futraš...
abeta
# 12.09.2011 ob 11:40
Plačevala pa sta približno 2.300 evrov na noč.
sta pomislila koliko lačnih otrok bi za ta dnar lahko nafutrala!?!?!
kolk mi grejo na k**c taki ljudje. . .
Urko
# 12.09.2011 ob 09:02
To je reklama za kraj al za ta dva ki sta tja šla?
necromncr
# 13.09.2011 ob 12:44
@abeta: s tem pa se pojavi zanimivo vprašanje. Če človek prvo leto zasluži za stroške. Naslednje leto je 50€ v plusu vsak mesec, naslednje leto 200€ in naslednje xy-€ v plusu. Kdaj bi ti začel dajati za revne?

Pomojem bi vsak dal nekaj na stran, če bi nam plača skočila za 20x gor ker ne bi vedeli, kam z denarjem, tako pa potrebe istočasno rastejo z uspešnostjo in se lačnih usmilijo le najbolj pošteni (ostali pa še vedno služijo naprej..)
Kazalo