Kje je Jan? - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Kje je Jan? - Arhiv
Na Amazonki, na lovu za anakondo V vodi je začofotalo. Napel sem ušesa, v očeh se je pojavil smrtonosen pogled. Anakonda! Skočil sem v vodo, kot blisk zaplaval za kačo.
Krvi ne prelivajo več, a boj med "Inki" in "Španci" še traja Korejka pred mano je po vzklikih sodeč doživljala orgazme, ko je s police uzrla starodavni Machu Picchu.
Čez skrivnostno puščavo in zelene planote do jezera Titikaka Očetu je kar malo teklo po čelu, ko je manevriral izposojeno toyoto s slabo sklopko po zabasanih cestah perujske prestolnice Lime.
Brez telefona, brez nahrbtnika ... Mah, lahko bi bilo slabše V glavnem mestu Ekvadorja sem bil ravno dovolj dolgo, da so me okradli. Najprej prijazni ljudje so po veliko piva in ague ardiente postali vedno manj prijazni ...
Gringo Terry, z Venezuelci na meji in pivo v Ekvadorju Američan Terry je prvi v družini, ki ima potni list.
Jeziki, mostovi med ljudmi Španščina ni tako lahek jezik, kot se mi je zdelo: če smo mi v lingvističnem smislu ponosni na to svojo slavno slovensko dvojino in sklanjatve, španščina, ki sklanjatev nima, vso svojo kompleksnost ...
Ob križišču dveh vaških cest Novoletna zabava sredi kolumbijskih hribov je bila svojevrstna, zanimiva in na trenutke tudi precej bizarna izkušnja.
Božično blato, pes na veji, kajmani, prijatelj Radko in 14-letnica za volanom Prvi božič na toplem je za mano. Drugačen je bil kot naš.
Frenki, za božič greva raje na toplo! "Zakaj bi rinil na hladno za te decembrske praznike?! Trideset let si bil na mrazu. Idi raje na obalo, bukselj!"
Moj novi prijatelj Frenki Frenki je bicikel. Pravzaprav mu je ime Franklin, kot ga je krstila prijateljica z Nove Zelandije, od katere sem ga kupil pred dvema tednoma.
Venezuela. Raj, ki propada. Kar nekaj dni sem v glavi mlel, ali naj grem čez mejo ali ne. Venezuelci, ki sem jih spoznal v Panami in Kolumbiji, mi namreč o svoji domovini niso povedali nič dobrega.
Juanchito. Janček. Naložili smo nahrbtnik, motocikel je zabrnel, pomahala je v slovo. Anja je morala nazaj, v resničnost. Odlično sva se imela te tri tedne.
Cafe de Colombia V Palominu je bilo vroče "za znoret". Oba sva napol mrtva ležala v postelji. Sem hotel vklopiti ventilator, ni bilo elektrike. Sem se hotel ohladiti pod tušem, ni bilo vode.
Pri Pablu "Prvič v Kolumbiji torej?" je vprašal carinik in nadaljeval: "Kje ste se pa naučili špansko?" Sem mu povedal, da na ulicah Mehike, Gvatemale, Belizeja, El Salvadorja, Hondurasa, Kostarike in Paname.
Krojači iz Paname Mejna policistka je udarila pečat in odkorakal sem proti mostu čez reko Sixaola, ki ločuje Kostariko in Panamo. Še zadnja celinska država Srednje Amerike, čez deset dni bom že na jugu, v Kolumbiji.
Birokracija, opice, papiga in rože - lepa Kostarika Po skoraj mesecu dni v Nikaragvi sem se končno le premaknil.
Na Malem Koruznem otoku Mali Koruzni otok je ... majhen. Tri kvadratne kilometre, dobrih tisoč prebivalcev.
Pot na Karibe Stari Blue Bird je ponoči brzel proti vzhodu.
Revolucija je mrtva! Naj živi revolucija! Dva mojita za petdeset cordob je viselo na šanku, za njim sta pa stala Juan in Mark, brata, Argentinca.
Postelja, vilice in nočne vragolije. Zgodbe iz hostla. Po treh mesecih potovanja lahko rečem, da so tri osnovne stvari, ki jih mora imeti vsak hostel. Čista postelja, brezžično medmrežje in prostor za druženje. Vsak človek ima rad čisto posteljo.
1 2
Kje je Jan?

Novinar Jan Konečnik se je odločil uresničiti svoje popotniške sanje. Po petih letih dela na Televiziji Slovenija je mikrofon postavil na hladno in jo za leto dni mahnil v svet. Zanimive zapise in fotografije z njegovega potepanja po Latinski Ameriki, Aziji in Afriki boste lahko spremljali enkrat tedensko. Njegova pot se bo izrisovala sproti. Kot pravi, gre »za nosom«.

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!

A post shared by Jan Konecnik (@kje_je_jan) on

Kazalo