Kje je Jan? - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Kje je Jan? - Arhiv
Kambodža, zadnja motoristična etapa Mehanik št. 13 je bil mojster; mlad fant, a z dobro glavo, se je videlo.
Na otoku Don Det. Sproščeno. Večerilo se je že, ko sem pripeljal do reke. Brodar se je s svojim plovilom iz dveh podolgovatih čolnov, na katera je prečno navezal lesene deske, ravno bližal brežini.
Z vietnamske obale čez mejo v južni Laos Praznik dela sem preživel tako, kot se za brezposelnega človeka spodobi. V Hoj Anu na plaži.
Po poti strica Hoja Ho Ši Minhova cesta je verjetno ena najboljših poti za motoriste. Dokaj dober asfalt, izjemna narava, malo vasi.
Otok, nov uplinjač, zelena lestev in vietnamske karaoke Spet pri mehaniku. V Olginem 150-kubičnem agregatu je nekaj precej šklopotalo in zdelo se mi je, da bi to bilo dobro popraviti v Hanoju, kjer imajo nadomestne dele za vse vrste motorjev.
Na Olgi med riževimi polji severnega Vietnama Parkiram, pogledam pod motor. Nekaj teče. Jeb...mater! Dam na prst in povonjam. Bencin je, okej, samo da ni olje.
Južna Koreja in dobro jutro, Vietnam! "Kakšen vizum za Vietnam?" sem začudeno in s kepo v grlu zrl v punco za prijavnim okencem na seulskem letališču. "Ja, potrebujete pismo, potrdilo, da boste vizum prevzeli na letališču v Vietnamu."
Japonska duša Japonska družba je zanimiva kombinacija med modernim in tradicijo, med poduhovljenostjo in izkrivljenostjo, individualnim in skupinskim.
Noro mesto Zadnjik, možgani in črevo, sem s prstom pokazal na jedilnem listu ulične gostilne v starem delu Šinjukuja, tokijskega predela, kamor pridejo domačini po službi na pivo in prigrizek. "Biru?"
Zadnji dnevi v Latinski Ameriki Avtobus naju je odložil na majhni postaji, pred katero je veter na žgočem soncu dvigoval pesek. Punta del Diablo.
Mali svet "Taja, si to ti?" sem vprašal in ji pomolil rožo. "Jaz sem bolj stare šole, veš, tako da, vse lepo za dan žena!" Malo je bila presenečena, se mi zdi. "Uuu, hvala. To je pa lepo!"
Kraji, na katerih si oko spočije "Tam zgoraj so zagotovo naši zdomci postavili kakšno kočo," sem razmišljal na glas, medtem ko sem skozi okular kamere s polnim približkom poskušal na sedlu na gori razločiti kakšno stavbo.
Pingvini, ledenik, nabriti taksisti in golob, ki ga ni bilo Buenos Aires je namazan z vsemi žavbami! Očeta so oropali tako, da se mu niti sanjalo ni. Taksisti te poskusijo pretentati, če se le da.
Na Amazonki, na lovu za anakondo V vodi je začofotalo. Napel sem ušesa, v očeh se je pojavil smrtonosen pogled. Anakonda! Skočil sem v vodo, kot blisk zaplaval za kačo.
Krvi ne prelivajo več, a boj med "Inki" in "Španci" še traja Korejka pred mano je po vzklikih sodeč doživljala orgazme, ko je s police uzrla starodavni Machu Picchu.
Čez skrivnostno puščavo in zelene planote do jezera Titikaka Očetu je kar malo teklo po čelu, ko je manevriral izposojeno toyoto s slabo sklopko po zabasanih cestah perujske prestolnice Lime.
Brez telefona, brez nahrbtnika ... Mah, lahko bi bilo slabše V glavnem mestu Ekvadorja sem bil ravno dovolj dolgo, da so me okradli. Najprej prijazni ljudje so po veliko piva in ague ardiente postali vedno manj prijazni ...
Gringo Terry, z Venezuelci na meji in pivo v Ekvadorju Američan Terry je prvi v družini, ki ima potni list.
Jeziki, mostovi med ljudmi Španščina ni tako lahek jezik, kot se mi je zdelo: če smo mi v lingvističnem smislu ponosni na to svojo slavno slovensko dvojino in sklanjatve, španščina, ki sklanjatev nima, vso svojo kompleksnost ...
Ob križišču dveh vaških cest Novoletna zabava sredi kolumbijskih hribov je bila svojevrstna, zanimiva in na trenutke tudi precej bizarna izkušnja.
1 2 3
Kje je Jan?

Novinar Jan Konečnik se je odločil uresničiti svoje popotniške sanje. Po petih letih dela na Televiziji Slovenija je mikrofon postavil na hladno in jo za leto dni mahnil v svet. Zanimive zapise in fotografije z njegovega potepanja po Latinski Ameriki, Aziji in Afriki boste lahko spremljali enkrat tedensko. Njegova pot se bo izrisovala sproti. Kot pravi, gre »za nosom«.

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!

Kazalo