Prekajeni kuhani goveji jezik s pomako je ena tistih jedi, ki so jih Ljubljančani tradicionalno obedovali za kosilo ob koncih tedna. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Prekajeni kuhani goveji jezik s pomako je ena tistih jedi, ki so jih Ljubljančani tradicionalno obedovali za kosilo ob koncih tedna. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic

Obiskovalci festivala bodo v okviru projekta Okusi Ljubljane lahko poskusili značilne ljubljanske jedi, kot so goveji jezik, šmarnogorski ričet s kranjsko klobaso, pražen krompir in goveji rep, pehtranove štruklje, ljubljansko skutno palačinko s pehtranom in slovensko orehovo potico.

Več o projektu Okusi Ljubljane si lahko preberete tukaj.

V Turizmu Ljubljana so ob tem pojasnili, da so ustvarili posebne menije v francoskem in flamskem jeziku, ki predstavijo in obrazložijo zgodbo Okusov Ljubljane.

Na mednarodnem kulinaričnem festivalu sodeluje več kot 2000 restavracij, v štirih dneh pa ga obišče 30.000 obiskovalcev, so še sporočili.