Kulinarika
(7)
V Hotelu Planinka skušajo dvigati kulinarično ponudbo Zgornje Savinjske doline. Foto: Hotel Planinka
Ena od jedi na meniju bodo tudi jakobinke s prelivom tartufov. Foto: Hotel Planinka

Dodaj v

Na Ljubno se vrača Michelinova zvezdica

Kulinarični dogodek v hotelu Planinka
14. december 2017 ob 11:05
Ljubno - MMC RTV SLO

Po uspešnem lanskem gostovanju se v hotel Planinka na Ljubno ob Savinji vrača z eno Michelinovo zvezdico ozaljšani belgijski kuharski mojster Erik Lindelauf, ki bo za en dan ob koncu leta prevzel vajeti kuhinje.

Lindelauf, ki svoje kreacije ustvarja v bruseljski restavraciji La Truffe Noire, bo v Planinki kuhal 29. decembra, na voljo pa sta termina za kosilo (ob 13. uri) in za večerjo (ob 19. uri).

Pri kuhi mu bo pomagal Planinkin vodja kuhinje Zdravko Robič, ki se je z mojstrom Lindelaufom že dodobra spoznal - Belgijec namreč v Planinki deluje kot svetovalec (in posledično Robičev mentor), kar se je hotelu v tem poldrugem letu obrestovalo, saj je bila njihova restavracija deležna kar nekaj pozornosti slovenskih kulinaričnih recenzentov.


Kot nakazuje že ime Lindelaufove matične restavracije, se specializirajo za prestižne gomoljike. Tako bo tudi Planinkin praznični meni bogato začinjen s tartufi.

Začinjeno s tartufi
Po pozdravu iz kuhinje bo sledil mariniran losos s kremnim namazom tartufov in praženim sezamom, temu pa s tartufi, šampinjoni in zeleno polnjen raviol s sokom črnih tartufov.

Za ljubitelje morske hrane bodo postregli jakobove pokrovače s karijem, krompirjevim čipsom, mladim korenčkom in prelivom črnih tartufov, medtem ko bo srnin file spremljala omaka perigourdine z bučno kremo in testeninami z maslom račjih jeter in gobami.

Scenosled bosta sklenila krožnik domačih sirov s sirupom z dateljni in oreščki ter "Poezija treh čokolad Valhrona" s prstanom hrustljavega biskvita, malinovim sorbetom in ananasovimi kockami s pehtranom. Cena menija je 95 evrov.

K. S.
Prijavi napako
Komentarji
Bivši uporabnik
# 15.12.2017 ob 09:42
V čem je razlika med prispevki K. S. v rubriki Kulinarika in med oglasnimi sporočili? Predvidevam, da naročnik oglasnega sporočila plača RTV-ju, naročnik prikritega oglasnega sporočila pa plača direktno Kaji. Aja, pa pod kulinariko je dovoljeno komentiranje (dokler te ne brišejo).
Gautama
# 15.12.2017 ob 09:05
Ne vrača se Michelinka,
ampak kuhar, ki je delal v neki drugi restavraciji, ki je dobila Michelinko.
Matej037
# 14.12.2017 ob 14:51
Sem jedel v Planinki letos poleti. Odlično.

Lepo, da se Zgornja Savinjska dolina razvija v tej smeri. Poleg Planinke še Raduha v Lučah in menda je tudi Podkrižnik nekje med Ljubnim in Smrekovcem naredil nekaj v tej smeri.
Hotel Planinka
# 14.12.2017 ob 13:14
Ja, na Ljubnem ob Savinji - hotel Planinka
AM
# 29.12.2017 ob 09:30
Dober tek, vsem, ki ste pripravljeni odšteti za obrok (recimo družina 4 X 95 EUR) toliko, kolikor bi vas stale krajše počitnice s hrano vred.
Dancoman
# 14.12.2017 ob 11:21
Ljubno ob Savinji?
Hladilnik
# 14.12.2017 ob 15:25
a je pametno v 1 uri (?) zmešat v želodec tako mešanico različnih jedi?
Kazalo