Pariz bo svojo že tako bogato restavracijsko sceno povečal za unikatni O'naturel. Foto: Reuters
Pariz bo svojo že tako bogato restavracijsko sceno povečal za unikatni O'naturel. Foto: Reuters
false
Za nudiste je v Parizu rezerviran tudi del največjega parka v mestu. Foto: Reuters

Restavracija z zgovornim imenom O'naturel je svoja vrata odprla v petek po uspešni četrtkovi generalki, na kateri je na večerji zaprtega tipa gostila pariško naturistično zvezo.

"Nocoj smo imeli samo člane pariške naturistične zveze. Podpirali so nas od samega začetka, zato smo prvi večer rezervirali zanje," sta za časopis Le Parisien povedala upravitelja restavracije Mike in Stephane Saada.

Sosedje strpni
Par je dodal, da so bili naturisti navdušeni nad izkušnjo in, kot kaže, niso edini. Okoliški prebivalci se zdijo popolnoma neobremenjeni, da se je v njihovi soseski na ulici Rue de Gravelle v 12. okrožju odprla tovrstna restavracija. "Sploh me ne moti, niti mojih sosedov. Z ulice se nič ne vidi. Vemo, kaj se dogaja. Ni masažni salon," je povedal eden izmed domačinov.

Večerja v restavraciji, ki sprejme do 40 gostov, stane okoli 30 evrov, morajo pa gostje pred vstopom vsa svoja oblačila odložiti v garderobi.

Ali se bodo Parižani ogreli nad idejo nudističnega obedovanja, se bo še videlo, nedvomno pa potencial ima, saj se kar 2,6 milijona Francozov izreka za nudiste. V Parizu so sicer avgusta letos za nudiste odprli del največjega parka, Bois de Vincennes, prestolnica pa ima poleg tega tudi javni bazen za nudiste.

Goli tudi v Londonu
Pariz sicer ni prvi s tovrstno restavracijo - lani so v Londonu za tri mesece odprli t. i. pop-up restavracijo Bunyadi, razdeljeno na konvencionalnejši del in na del, v katerega ste lahko vstopili samo slečeni.

The Bunyadi je bil v središču Londona odprt lani poleti - in bil takoj razprodan.