Krasen pogled na srčkasto cesto, ki se vije med vinogradi. Foto: Občina Kungota
Krasen pogled na srčkasto cesto, ki se vije med vinogradi. Foto: Občina Kungota

Gre za med vinogradi ležečo cesto v občini Kungota tik ob meji z Avstrijo, ki najbolje prikazuje spokojno energijo podravskih vinorodnih goric in jim dodaja še tisti romantični pridih. Zato ni čudno, da privablja številne domačine in tujce, ki uživajo v prekrasnem razgledu.

Do tja se lahko pripeljete po Svečinskih goricah, kjer poteka tamkajšnja obmejna in panoramska pot. "Veliko jih pride pogledat to srce, v vseh letnih časih," pravi Štefka Dreisiebner z bližnje turistične kmetije. Kot pojasnjuje, je naključje hotelo, da so cesto pred 30 leti zgradili v obliki srca. Ob tem še dodaja, da je ta pot ena izmed glavnih znamenitosti v občini, zato ni presenečenje, da številni obisk srca med vinogradi ceste izkoristijo za dnevni izlet med počitnikovanjem na bližnjih turističnih kmetijah. Veliko jih tako pride tudi s kolesom ali peš.

Srce med vinogradi je najbolj jasno vidno pozno jeseni in pozimi, ko odpade listje v vinogradih, a za večino ima največji čar v pomladnih in poletnih mesecih, ko se bohoti v zelenju, še posebej lep pogled pa se nanjo odpira v jesenskih mesecih, ko se vinogradi obarvajo rdeče.