Jung napoveduje, da bo pot znova pretekel prihodnje leto (fotografija je simbolična). Foto: BoBo
Jung napoveduje, da bo pot znova pretekel prihodnje leto (fotografija je simbolična). Foto: BoBo

Pot se razteza med avstrijsko dolino Zillertal in italijanskim mestom Merano. Na 200-kilometrski poti se pohodniki in tekači spopadejo s številnimi nevarnimi odseki, slemeni in prelazi.

"Zelo vesel in ponosen sem, da sem pot dokončal brez poškodb," je za CNN Jung povedal, potem ko je velik tekaški zalogaj premagal v 57 urah in 32 minutah. "Če ne bi podcenjeval poti, bi jo lahko pretekel v še krajšem času," je še dejal.

Pot velja za eno najzahtevnejših alpskih poti, na kateri je treba prečkati tudi zavarovane planinske poti (s tujko imenovan ferate), ki so za napredovanje po večini dolžine opremljene z varovali in pomagali iz železja.

Jung je načrtoval, da bo pot premagal v 48 urah. Prepričan je, da mu to ni uspelo, ker se na prečkanje zavarovanih planinskih poti ni dobro pripravil. "Na ferate nisem bil pripravljen. Vsekakor pa je osvojitev take poti zelo pomembna izkušnja, ki mi bo koristila pri nadaljnjih projektih," je še povedal.

Med potjo je nekaj ur tudi spal. "Telo mi je povedalo, da potrebuje počitek, zato sem za nekaj časa legel," je pojasnil. "To, da so me na cilju čakali moje dekle, družina in prijatelji, mi je pomagalo dokončati. Prihodnje leto bom znova poskusil," je še dejal.