Z ljubljanskega letališča bo kmalu mogoče leteti tudi z Wizz Airom. Foto: BoBo
Z ljubljanskega letališča bo kmalu mogoče leteti tudi z Wizz Airom. Foto: BoBo

Iz Aerodroma so namreč sporočili, da bodo vse podrobnosti pojasnili v ponedeljek na novinarski konferenci, na kateri bosta sodelovala generalni izvršni direktor Wizz Aira Jozsef Varadi in predsednik uprave Aerodroma Ljubljana Zmago Skobir.

Wizz Air, ki je pred leti že letel z največjega slovenskega letališča, s 36 letali Airbus A320 s 15 baznih letališč leti na 70 destinacij v 25 državah, zelo veliko poletov ima tako na primer z londonskega letališča Luton, iz Barcelone, Madrida, Milana, Pariza, Prage in Varšave.

V preteklem poslovnem letu, ki se je izteklo konec marca, je prevoznik prepeljal več kot 11 milijonov potnikov, leto prej pa je število potnikov doseglo 9,6 milijona. V tem poslovnem letu želijo to številko dvigniti na 12 milijonov.

Največji nizkocenovni letalski prevoznik srednje in vzhodne Evrope podrobnosti o prihodkih in dobičku v preteklem letu aprila sicer ni razkril, so pa v družbi zagotovili, da so v dobrem finančnem položaju in da tudi v tekočem poslovnem letu računajo na dvomestne stopnje rasti.