Bordeaux slovi po čudoviti arhitekturi. Foto: EPA
Bordeaux slovi po čudoviti arhitekturi. Foto: EPA

Izmed 20 nominiranih evropskih mest so uporabniki izglasovali najboljših deset. Ljubljana se je uvrstila na sedmo mesto in s tem prehitela mesta, kot so Innsbruck, Milano in Bruselj.

V obdobju od 20. januarja do 10. februarja je bilo na spletni strani EBD, ki spremlja objave o različnih evropskih destinacijah, zanimanje zanje in njihovo priljubljenost prek družabnih medijev, oddanih kar 244,696 glasov za 20 nominiranih destinacij, od teh je Ljubljana prejela 13,114.

Po turističnem e-barometru European Best Destinations spada Ljubljana med 25 najbolj priljubljenih evropskih turističnih destinacij na spletnih družbenih omrežjih. To je bil tudi eden glavnih razlogov za nominacijo med dvajset najbolj perspektivnih destinacij v letu 2015.

Naziv najboljše evropske destinacije letošnjega leta je (presenetljivo) osvojil Bordeaux, ki je prejel 42,396 glasov. Del tega pristaniškega mesta na jugozahodu francoske regije Akvitanije, je zaradi svoje izredne arhitekture od junija 2007 na UNESCO-vem seznamu svetovne kulturne dediščine.

Druga mesta, ki so se uvrstila na seznam desetih najperspektivnejših destinacij v letu 2015, so Lizbona, Atene, Valletta, Riga, Zagreb, Ljubljana, Innsbruck, Milano in Bruselj.