Ture avanture
(7)
Po Ljubljani vas popeljejo Arhitekt, Pisatelj in Slikar. Foto: Aljoša Rebolj
Revija britanskega nizkocenovnega letalskega prevoznika je prvič podelila svoje popotniške nagrade. Foto: EasyJet

Dodaj v

Ljubljanski "brkači" izbrani za najboljšo kolesarsko turo Evrope

EasyJet podelil prve popotniške nagrade
7. december 2018 ob 14:39
London,Ljubljana - MMC RTV SLO

"Brko turo", vodeno turo s kolesi po Ljubljani, ki jo izvajajo trije brkači, je EasyJetova revija izbrala za najboljšo kolesarsko turo Evrope.

Omenjena tura je bila izbrana med 12 "alternativnimi" popotniškimi vrhunci leta v okviru novih nagrad revije EasyJeta, imenovanih #easyjetbestof. Po besedah urednika Jonnyja Ensalla nagrade slavijo "resnične izkušnje, ob katerih so se nam letos postavljale kocine pokonci".

Brko turo izvaja trojica, ki se predstavlja kot Arhitekt, Pisatelj in Slikar ter naj bi predstavljala Jožeta Plečnika, Ivana Cankarja in Riharda Jakopiča, ki so bili vsi – brkati in so kot veliki umetniki zaznamovali Ljubljano in Slovenijo.

Od brivnic do grafičnih studiev
Brko tura ponuja vzdušje prave retro brivnice s skoki v Arhitektovo vizionarsko sobo, Pisateljevo najljubšo gostilno in Slikarjevo nacionalno galerijo. Trije brkači vam vmes pustijo tri nepričakovane namige. Na koncu si oddahnete ob slovenskem okrepčilu potice in kave ter presenečenju v grafičnem ateljeju.

3,5 ure dolga tura poteka od 1. aprila do 30. septembra vsak petek ob 15. uri z začetkom pri TIC-u.

Britanska revija je nagrade podelila še v 11 kategorijah:
najboljša mačja kavarna (Maison de Moggy, Škotska), najboljši bazen z razgledom (Hotel Miramonti Merano, Italija), najboljši javni WC (stranišča Strait Street, Malta), najboljši pobeg v divjino (Stedsans in the Woods, Švedska), najboljši koktajl pod krinko (Bellboy’s Keep Clean #2, Izrael), najboljši hotel za instagramske všečke (Paradiso San Antonio, Ibiza), najboljši ekler (L’Eclair de Génie, Francija), najboljša soba pobega (The Crystal Maze, Anglija), najboljši veganski burger (Temple of Camden, Anglija), najboljša prodajalna plošč (12 Tónar, Islandija) in najboljše umetniške instalacije (Fondation Carmignac, Francija).

K. S.
Prijavi napako
Komentarji
NSSS
# 07.12.2018 ob 15:00
Bravo brkoti, super ideja, ki je kot kaže vžgala.
whitwice
# 07.12.2018 ob 15:12
Sam res, kako izvirna ideja telih brkotov. In to v povezavi s slovensko dediscino. Bravo fantje!
dr.r.
# 07.12.2018 ob 15:42
bravo!
los-t
# 07.12.2018 ob 17:52
Izvirno. Bravo!
ishgilliath
# 07.12.2018 ob 14:58
najboljša prodajalna plošč (12 Tónar, Islandija)
Meh, 12 Tónar je ena izmed tistih legendarnih ploščarn, ki ne dosegajo hype-a... Pač plac in ponudba sama po sebi nista nič posebnega, večino pozornosti pobere bolj zato, ker je absolutni center majhne, ampak nadvse uspešne islandske alter glasbene scene in se tam redno giblje velik del njenih pomembnejših akterjev.
Kar se ponudbe tiče bi sicer bilo težko izbrat zmagovalca v tej kategoriji, ampak kar se pa same trgovine tiče pa še vedno nič ne pride blizu berlinskemu Hard Waxu.
kvadratura kroga
# 08.12.2018 ob 19:41
Super ideja...škoda ker nisem prej zvedel zdej je pa ze mal mrzlo,drugace se bom pa obvezno udelezil kakšne fure pa še kolesarske frende bom povabil! Lahko bi napisali s kakšnimi kolesi se vozi...starimi kolesi,mestnimi,stare specialke,trekingi ali ga tam pri njih dobiš? Čudno da o tem niso nič pisali na bicikel.com kar bi pričakoval saj so kolesarski forum. Folk na kolo pa podpret dobro idejo....
prizemljen
# 11.12.2018 ob 00:02
Kolikor vem ideja ni zrasla na zelnikih vodnikov, ki jih je več (Aprila, ko so produkt predstavili, šest fantov, sedaj pa ne vem ali že kaj več.), ampak pri Turizmu Ljubljana.
Kazalo