Avstralec bo letos obiskal London, Madrid, San Sebastian, München, Dunaj in Pariz. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Avstralec bo letos obiskal London, Madrid, San Sebastian, München, Dunaj in Pariz. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic

Wrightu, ki je bil že dvakrat razglašen za najstarejšega popotnika, leta ne predstavljajo ovire. Letos se bo, tako kot že preteklih deset let, odpravil na letalo do Evrope, nato pa pot nadaljeval z vlakom, avtobusom ali trajektom.

Veteran druge svetovne vojne se je na svoj prvi samostojni potep odpravil pri 85., nekaj let po tem, ko je umrla njegova soproga Barbara. Prodal je hišo in se odpravil na potep po Turčiji, kamor si je želel že od nekdaj, poroča Daily Mail. "Če si sposoben potovati sam, je to najboljši način, da vidiš toliko sveta, kot ga želiš," meni Keith.

Po Turčiji je obiskal še večino zahodnih in vzhodnih držav v Evropi. Kadar so hotelske sobe ugodne, si privošči svojo sobo, velikokrat pa prespi tudi v hostlih, kjer si sobo deli z drugimi popotniki. Skupaj z njimi rad spije kozarec piva in jim pripoveduje o svojih potovanjih. "Večina ljudi, ki jih srečam, je presenečenih, ko jim povem, koliko let imam in da sem prišel iz Avstralije," je za Daily Mail povedal Wright.

Konec maja se Avstralec odpravlja v Madrid, nato pa sledijo San Sebastian, Pariz, München in Dunaj. Potoval bo dva meseca. V tem času bo ponovno obiskal London, kjer si bo ogledal konjsko dirko, na kateri bo tekmoval njegov najljubši avstralski konj.

Pri organiziranju počitnic mu pomaga Christina Kerr, ki dela v turistični agenciji. Kerrova pravi, da je Keith zanjo navdih: "Drugim popotnikom rada povem njegovo zgodbo, predvsem tistim, ki morda menijo, da so prestari za potovanje ali da je potovanje v Evropo predrago."