Na Kaninu kabinska žičnica v poletnem času obratuje vsak dan ob lepem vremenu med 8. in 17. uro. Foto: BoBo
Na Kaninu kabinska žičnica v poletnem času obratuje vsak dan ob lepem vremenu med 8. in 17. uro. Foto: BoBo

Rekord je padel v nedeljo, dozdajšnji letošnji poletni dnevni rekord, ki so ga dosegli 27. julija, pa so krepko presegli. Takrat so z žičnico prepeljali 680 gostov.
Na Kanin so julija s krožno kabinsko žičnico prepeljali 8.700 obiskovalcev, skupno pa v poletni sezoni do začetka avgusta že več kot 11.000.
Na Kaninu kabinska žičnica v poletnem času obratuje vsak dan ob lepem vremenu med 8. in 17. uro. V družbi Sončni Kanin načrtujejo takšen vozni red vse do 15. septembra, a je takrat glede na obisk in vremenske razmere mogoče tudi podaljšanje dnevnega obratovanja.

Obratovali bodo najpozneje do konca prvega tedna v oktobru, ko upravljavce čaka zamenjava pogonov na kabinski žičnici, s čimer bodo dosegli večjo hitrost, s tem pa se bo povečala tudi zmogljivost žičnice.

Žičnico so znova zagnali septembra lani. Po prvotnih napovedih bi jo sicer morali zagnati že poleti, vendar so končni obremenilni preizkusi potekali počasneje od pričakovanj, posledično pa sta se zamaknili tudi izdaja certifikatov in izdaja obratovalnega dovoljenja.

Naložba v obnovo krožne kabinske žičnice na Kaninu je vredna 5,9 milijona evrov, od tega je 3,8 milijona evrov prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj.