Gostje bodo lahko uživali na številnih atrakcijah. Foto: EPA
Gostje bodo lahko uživali na številnih atrakcijah. Foto: EPA
Vlakec za otroke
Novi park bo ponujal zabavo tako za odrasle kot za otroke. Foto: EPA

Kompleks, ki bo stal 102,3 milijona evrov in bo pokrival 160.000 kvadratnih metrov površine, naj bi začeli graditi prihodnje leto. Po načrtih bi gradnja sicer morala že potekati, vendar se je začetek zavlekel zaradi pridobivanja sredstev iz evropskih skladov.

Po preverjenem vzorcu
Park, v katerem pričakujejo letno najmanj milijon obiskovalcev, bo zasnovan tematsko, obiskati bo denimo mogoče pravljični svet vesolja, obiskovalcev pa bo na voljo več različnih atrakcij. Park bo odprt vse leto, saj bo zajemal tudi 10.000 kvadratnih metrov pokritih površin, zunanji del pa bo po zgledu primerljivih parkov odprt med aprilom in oktobrom. Vsebinsko bo zabaviščni park primerljiv z italijanskima Gardalandom in Mirabilandio.

Pri projektu poleg posebej za to ustanovljenega podjetja Cross namreč sodeluje tudi italijanska družba Preston gorup, ki upravlja z Mirabilandio. Poleg pomembnega deleža pri investicijo bodo zagotovili tudi potrebno znanje in šolanje kadrov.

Pomemben projekt za regijo
Nov zabaviščni kompleks naj bi zagotovil službo za 440 ljudi, poleg tega pa je pričakovati tudi dodaten porast turizma v okoliških krajih in mestih, zlasti v Mariboru in na Ptuju.

Lokacija za gradnjo se zdi investitorju zelo primerna, saj ga postavlja v bližino treh meja, z Avstrijo, Madžarsko in Hrvaško, zato poleg slovenskih gostov pričakujejo tudi levji delež tujih.