Iz čokolade nastajajo številne mojstrovine. Foto: EPA
Iz čokolade nastajajo številne mojstrovine. Foto: EPA

Takšne in številne druge sladice iz te "sladke pregrehe" bodo razveselile obiskovalce festivala čokolade, ki bo v Opatiji potekal ta konec tedna, natančneje od petka do nedelje.

Festival se bo začel v petek v gostinski šoli v Opatiji, ko se bodo predstavili vodilni italijanski slaščičarji, ena izmed manekenk pa bo predstavila obleko iz čokolade in marcipana. Osrednja ulica starega turističnega mesta v Kvarnerju bo pa bo napovedih organizatorjev iz opatijske mestne uprave in turističnega društva konec tedna postala "čokoladno sprehajališče".

Vrhunec dogajanja "čokoples"
Na festivalu bo Zagrebški klub ljubiteljev čokolade tudi razdelil okoli 2.000 čokoladnih potnih listov, ki bodo obiskovalcem zagotovili posebne ugodnosti, kot so brezplačni čokoladni bomboni, preizkus "ekočokoladnih" izdelkov in druga sladka presenečenja na različnih koncih Opatije.

Opatijski župan Ivo Dujmić bo z mečem iz časa Avstro-Ogrske v soboto na terasi hotela Imperial zarezal v petnajstmetrsko cesarsko čokoladno torto. V hotelu bodo v večernih urah priredili "čokoples". Gostitelji napovedujejo vrsto izjemnih slaščic, kot so čokoladne ploščice z rožmarinom, čokolade z lovranskimi kostanji in češnjami, kostanj v beli in črni čokoladi ter čokolada z medico.