Las Vegas že dolgo velja za najbolj žurersko mesto v ZDA. Foto: Reuters
Las Vegas že dolgo velja za najbolj žurersko mesto v ZDA. Foto: Reuters
Zanimanje za Las Vegas je leta 2009 ponovno sprožila filmska uspešnica Prekrokana noč. Foto: Reuters

V teh dneh je splet poln fotografij žurerskega rdečelasega princa, ki se brez zavor predaja vsem radostim lasvegaškega nočnega življenja.
Harry je v apartmaju hotela MGM Grand s prijatelji in dekleti, ki jih je spoznal v hotelskem baru, igral partijo "slačibilijarda", pri tem pa so njegovo golo zadnjico sodelujoči ujeli v svoje fotoobjektive.

27-letni princ je na dopust v Las Vegas pripotoval prejšnji petek, s prijatelji pa so se udeležili najrazličnejših zabav v bazenu (med drugim je ob treh zjutraj tekmoval v plavanju z olimpijskim šampionom Ryanom Lochtejem) in obiskali vrsto nočnih klubov, po katerih slovi igralniška meka.

Učinek Harryja in Prekrokane noči
Po podatkih Virgin Holidays je Harryjev obisk sprožil pravi naval na Las Vegas, saj se je povpraševanje povečalo za kar 30 odstotkov. Britanska turistična agencija pravi, da se gre za naraščanje zanimanja zahvaliti prav "učinku princa Harryja". Pri Virgin Holidays so se takoj odzvali s posebno ponudbo - 10-odstotni popust na vse lasvegaške počitniške pakete.

Virgin naj bi po poročanju Telegrapha v hotel Wynn, kjer je prenočeval princ Harry, dokler ni zaradi "škandaloznih" fotografij včeraj predčasno končal dopusta, poslal darilni paket z energijsko pijačo, sončnimi očali, kopalkami ("očitno je izgubil svoje ..."), sončno kremo in brezplačno šolo bilijarda ("upajmo, da bo potem nehal izgubljati oblačila").

Čeprav je Las Vegas že dolgo znan po svoji strpnosti do najrazličnejših oblik zabave za odrasle, je v zadnjih letih doživel pravi preporod, za kar gredo zasluge delno komediji Prekrokana noč (The Hangover, 2009), ki je ponovno postavila Vegas v ospredje. Od takrat dalje je vrsta letalskih družb odprla nove povezave z mestom.