Singapursko letališče dobiva same pohvale. Foto: EPA
Singapursko letališče dobiva same pohvale. Foto: EPA

Prav na vrh se je že tretje leto zapored uvrstilo singapursko letališče Čangi, ki je tako zadržalo naziv najboljšega letališča na svetu. "To je res velika čast za nas, da smo že tretje leto zapored najboljši, še posebej se nagrade veselimo, ker je pred letališčem Čangi obdobje sprememb," je na podelitvi v sredo v Parizu dejal izvršni direktor letališča Lee Seow.

Z letališča Čangi vsak teden vzleti oziroma na njem pristane 5.000 letal, ki pripadajo 80 mednarodnim letalskim družbam. Marca se je na letališču začela širitev terminala 1, ki bo stala 234 milijonov dolarjev.

Nagrade World Airport Awards od leta 1999 podeljuje svetovalna skupina za letalski promet SkyTrax. Letos so vrstni red sestavili na podlagi glasov 13 milijonov potnikov iz 112 držav, ki so svoje mnenje oddali med majem in januarjem.

Na drugem mestu je znova, prav tako tretje leto zapored, letališče Inčeon v bližini Seula v Južni Koreji, tretje mesto pa je zadržalo münchensko letališče, ki ga pogosto uporabljamo tudi Slovenci.

Seznam desetih najboljših mednarodnih letališč na svetu:
1. Singapur Čangi
2. Inčeon
3. München
4. Hongkong
5. Tokio (Haneda)
6. Zürich
7. Letališče osrednje Japonske
8. London Heathrow
9. Amsterdam Schiphol
10. Peking Capital