Ture avanture
Ljubljanski grad bo obiskovalce v Londonu med drugim vabil s kopijo zmaja z zmajskega mostu ter bogatim animacijskim umetniškim programom. Foto: Reuters

Dodaj v

Slovenija se v Londonu predstavlja kot destinacija za petzvezdična doživetja

V ospredju bo kultura
5. november 2018 ob 15:15
London - MMC RTV SLO, STA

Turistični delavci z vseh koncev sveta so zbrani v Londonu, kjer se začenja ena vodilnih turističnih borz na svetu, borza WTM. Na njej se bo predstavilo tudi 36 slovenskih podjetij in institucij.

Slovenija se bo britanski in svetovni turistični strokovni javnosti znova predstavila kot privlačna destinacija za petzvezdična doživetja. Še posebej bo tokrat poudarila kulturo, ki je tudi sicer osrednja tema promocijskih dejavnosti STO-ja v letošnjem in prihodnjem letu.

"WTM kot ena najpomembnejših in globalno odmevnih borz pomeni edinstveno priložnost za utrjevanje obstoječih in ustvarjanje novih poslovnih priložnosti ter povezovanje s turističnim gospodarstvom v Združenem kraljestvu in širše. Britanski gostje cenijo avtentičnost naše dežele, povezanost z lokalnimi ponudniki, pristnost doživetij, stik z naravo in odmik od masovnega turizma," je poudarila direktorica Slovenske turistične organizacije, Maja Pak.

Razstavni prostor Slovenije na WTM-ju se razprostira na 176,5 kvadratnega metra površine. Glavni partner nastopa je Ljubljanski grad, ki bo obiskovalce med drugim vabil s kopijo zmaja z zmajskega mostu in bogatim animacijskim umetniškim programom.

V torek bo na slovenskem razstavnem prostoru potekalo tudi srečanje med predstavniki slovenskega turističnega gospodarstva in predstavniki britanskih ter svetovnih organizatorjev potovanj in globalnih medijev. Njihove brbončice bo razvajal kuharski mojster Igor Jagodic, razglašen bo tudi avtor najboljšega članka o Sloveniji letos. STO je v kategoriji najboljše ponudbe na področju dobrega počutja nominiran tudi za nagrado v okviru izbora International Travel & Tourism Awards.

Britanski trg eden ključnih
Z britanskega trga, ki predstavlja enega izmed ključnih trgov slovenskega turizma, v Sloveniji opažamo pozitiven trend prihodov in prenočitev. Od januarja do vključno avgusta letos smo imeli 27 odstotkov več britanskih gostov kot lani. Lani so britanski turisti pri nas ustvarili blizu 370.000 prenočitev, je povedala Pakova. Najpogosteje povprašujejo po počitnicah v gorah, gastronomski ponudbi, smučanju in kulturi.

D. S.
Prijavi napako
Komentarji
rokers
# 05.11.2018 ob 19:49
Na bruhanje mi gre to 5 zvezdično nakladanje...Kaj a tu niso dobrodošli ljudje, ki niso zelo premožni? Petzvezdično je najbolj obremenilno za okolje, pa čeprav ti turistični delavci trdijo obratno: bazeni, jastog iz ne vem kje, ostrige z drugje, vino z enga konca sveta, neka x specialiteta z drugega, ves konfort, ki jim ga nudijo zagotovo ni "čist". In konec koncev ti bogataši iščejo prestiž, ki jim ga Slovenija težko nudi. Jaz sem za socialni turizem, tak turizem, ki turista ne izžema in ne izžema pokrajine, tak turizem, kjer ni treba imeti milijone pod palcem, a vseeno ceni lokalno. Ni treba da se 5zvezdični, da bi raje jedel friko namesto bureka, joto namesto kalamarov, pogačo namesto pice, žlikrofe namesto ponfrija. Slovenija ni bogataška dežela in je prav, da se ne pretvarjamo. Ne ne rabimo masovnega turizma, ampak ni treba da se prsimo s 5zvezdičnim. Butično ni vedno 5 zvezdnično. Dobri ljudje bodo pri nas lahko opazili lepoto narave, urejenost okolja, pametne in delovne ljudi, za prestiž pa naj grejo v Monaco, Nico, Kitzbuhel in podobna jajca..Če bi vse države hrepenele po tem, kam naj mi gremo? naj ostanemo doma? Če je Slovenija odprta za begunce, naj bo tudi za turiste z manj globokimi žepi in konc koncev ti turisti ponavadi zapravijo še največ
leonis
# 06.11.2018 ob 00:52
Res da smo dobil v Ljubljani hotel s 5-timi zvezdicami in bomo v kratkem dobil še enega,ampak dokler bomo mel železniško postajo kot iz kraljevine SHS, avtobusno pa k nek kontejner na gradbiščih, se ne moremo reklamirati kot destinacija za petzvezdična doživetja.
rokers
# 05.11.2018 ob 19:55
Da dokončam: velik del turistov je pri nas takih, ki so aktivni v naravi: hribolazci, kajakaši, raftarji, kolesarji, pohodniki, padalci in večina ima zgleden odnos do narave in do ljudi, ki živimo tu in ti naši ne bi radi? Enkrat je HiT ciljal na take, a dejstvo da je ciljal na mafijo, ne ne rabimo takih, ki bi se pri nas samo mastili, gemblali in hodili na kurbe. Če je 5zvezdični turizem nek privat projekt me ne moti, a da se naša država predstavlja s to vizijo pa se s tem res ne morem strinjat.
krenaiznekje
# 05.11.2018 ob 21:10
5 zvezdic ha ha hahahaha tako se še Švica ne hvali
shark77
# 06.11.2018 ob 16:20
@Wasabi, kremšnita na Bledu nima čokolade zaradi tega, ker to potem več ne bi bila blejska kremšnita ampak zagrebška rezina.
BepaJoseph
# 06.11.2018 ob 06:48
Naj poskusijo za začetek s štiri zvezdičnim turizmom...
alcatraz
# 06.11.2018 ob 17:26
kje pa piše da samo hotel s petimi zvezdicami ponuja petzvezdnično doživetje?
pet zvezdic imam jaz doma. vsak dan. vse kar rabim, da mi je udobno, pa še kaj.
raje imam hotel z miljon zvezdami nad sabo.
prostranost narave in duha, skromnost, pristnost, enostavnost, predvsem pa mir.
Wasabi
# 06.11.2018 ob 11:07
Vprašanje je, kaj je za koga petzvezdično doživetje. Enim bivanje v bivaku na 4000 jurjih, drugim divjo kampiranje ob norveških fjordih, tretjim jadranje čez pacifik, četrtim pa ne vem, bivanje v 5 star hotelu, obisk Postonjske jame in kremšnita ne Bledu, ki je tako osiromašena, da za povrhu nima niti čokolade (kar je standard v vsaki vaški slaščičarni;) Ljudje smo si pač različni.
NoriGoban
# 06.11.2018 ob 20:06
"5 zvezdic ha ha hahahaha tako se še Švica ne hvali"

Svicarji so dokaj skromen narod in se ne hvalijo pretirano!
Viktor O
# 06.11.2018 ob 10:58
Bravo rokers
zapravico
# 07.11.2018 ob 09:01
rokers zadel si v nulo ***********
Sandopes
# 06.11.2018 ob 18:40
Ne razumem kaj mislijo s tem 5 zveznicnim dozivetjem?! Glede luksuza v Sloveniji nimamo niti 1 strukture ki bi to ponujala. Npr za luksuzni hotel se steje tisti ki i ima od 2.000 e na noc dalje.
nosa
# 05.11.2018 ob 21:29
Ljubljano bo Petra zrihtala, bus na bus x3, parkeri kjer ti srce poželi................, domačin pa pazi, da te redar ne dobi.....
Kazalo