Ture avanture
(4)
Kolpa
V Beli krajini, kjer premorejo skupno skoraj 1.800 turističnih ležišč ter ob Kolpi tri kampe in osem drugih šotorišč, se vse bolj razvija t. i. glamping. Foto: BoBo

Dodaj v

Zanimanje za glamping v Beli krajini narašča

Več turistov si želijo predvsem zunaj poletne sezone
7. avgust 2018 ob 11:15
Črnomelj - MMC RTV SLO, STA

Ob Kolpi vse bolj cveti glamping, do zdaj imajo v Beli krajini sedem ponudnikov glampinga, v prihodnosti pa si želijo v Belo krajino privabiti še več turistov z večjo kupno močjo, predvsem zunaj poletne sezone.

Vodja oddelka za razvoj in promocijo turizma črnomaljskega Razvojno-informacijskega centra (Ric) Bela krajina Gregor Jevšček je povedal, da so ob Kolpi v zadnjih treh letih dobili nove namestitvene zmogljivosti, ki so na voljo vso sezono. Gre za t. i. glampinge, torej zelo kakovostne nastanitvene storitve, bazene, masažne bazene, fitnes in drugo prestižno ponudbo.

"Vse večji je trend vračanja k naravi. Torej kampiranje in stik z naravo, hkrati pa imamo mnoge goste, ki vse bolj iščejo trendovsko ponudbo v glampingu," je povedala vodja družinskega kampa Bela krajina v Podzemlju pri Metliki Petra Pešelj, ki je poudarila, da se tudi pri njih vse bolj kepi zanimanje za glamping.

Turistični delavci si sicer prizadevajo za povečanje obiska tudi zunaj sezone, torej v pomladnih in jesenskih mesecih. Belokranjsko turistično usmeritev je podprlo tudi ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki je Ricu Bela krajina na razpisu za sofinanciranje razvoja produktov in promocij vodilnih turističnih območij nedavno odobrilo skupaj nekaj več kot 200.000 evrov evropske in državne podpore.

Po Jevščkovih podatkih je v Beli krajini lani prenočilo nekaj manj kot 30.000 obiskovalcev, ki so skupaj ustvarili 71.800 prenočitev, s čimer so primerljivi predlanski obisk presegli za 30 odstotkov. Med turisti je bilo 70 odstotkov domačih in 30 odstotkov tujih.

Sa. J.
Prijavi napako
Komentarji
graditelj
# 08.08.2018 ob 07:40
Samo več povezanosti turistične ponudbe bi bilo potrebno v Beli krajini.
iluzionistka
# 07.08.2018 ob 21:29
kampiranje, vsaj tisto klasično, bo počasi postalo luksuz. ne zaradi cen, ampak zaradi pomanjkanja prostora v kampu, da boš na parceliran del postavil šotor. vse gre v kampiranje v mobilnih hiškah, glampingu.... torej v najem opreme pri ponudniku. pri šotoru kamp pač ne zasluži nič v primerjavi z mobilno hiško

ilegalcev pa kolikor želiš... ampak je neko zatišje pred nevihto, ker se vlada sestavlja in se ne sme pisat, da jih pošiljamo nazaj. potem levic ane bo rekla da, grem v posteljo, amapk samo za predigro. končal pa boš sam...
luckyss
# 08.08.2018 ob 09:56
Glamping je sicer eden bolj "glupih" načinov prebivanja v " naravi"...
Je pa vsekakor bolje od masovnega turizma...
KajtiMar
# 07.08.2018 ob 12:12
pa tudi za varnost je poskrbljeno ... potapljači vsaj enkrat tedensko 'tuhajo' xD
Kazalo