Planinski izlet - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Planinski izlet - Arhiv
Foto: Slovenski jamarji odkrili najdaljšo jamo v Albaniji Sredi avgusta se je ekipa desetih slovenskih jamarjev in jamark podala na odpravo v Albanijo. Cilj odprave je bilo raziskovanje jame Shpella e Zeze (Črna jama), ki leži v severnem delu Albanskih Alp.
Foto/video: Na Triglavskem ledeniku in okolici pobrali 380 kilogramov smeti "Poglej, kaj smo našli: to je del letala, ki je pod Triglavom strmoglavilo leta 1989," je z enega konca zavpil eden od udeležencev čistilne akcije na Triglavskih podih, medtem ko sta dva druga nesla ...
En septembrski konec tedna bodo v gorskih kočah stregli gluhi Odbor Planinstva za invalide je s Planinsko zvezo Slovenije sprožil projekt Gluhi strežejo v planinskih kočah.
Vipavka za 30 ur izboljšala ženski rekord teka po planinski transverzali Anja Klančnik je malo pred šesto uro zjutraj pritekla na Debeli rtič in s tem za 30 ur izboljšala ženski rekord teka po Slovenski planinski poti (SPP).
Slovenske gore letno obišče 1,7 milijona pohodnikov Do konca avgusta bo planinska sezona na vrhuncu.
Hrvaškim gorskim reševalcem "dovolj reševanja riti planincev v natikačih" Hrvaški gorski reševalci (HGSS) so znani po tem, da se ne zadržujejo kaj dosti s kritikami na račun tistih, ki se nespametno ali nepripravljeni podajajo v gore.
Nevihta v gorah: najvarneje je na melišču Poletni meseci predstavljajo vrhunec planinske sezone. Da bo tura varno končana, preberite nekaj nasvetov, ki vam lahko rešijo življenje.
Video: Krčana prva prehodila najdaljšo hrvaško planinsko pot Planinska vodnica in motivatorka Pia Peršič ter gorski tekač Andrej Martinčič sta kot prva v celoti prehodila novo zasnovano Via Adriatica Trail, ki je najdaljša hrvaška planinsko-turistična pot.
Tekaški podvig: z Ljubljanskega gradu na Triglav v manj kot 24 urah Med večernim spektaklom izteklega nogometnega prvenstva, ko je v Kazanu Belgija zabila gol Braziliji, je trojica tekačev med nogometnimi navdušenci, ki so po Ljubljani na prostem spremljali tekmo, ...
Gorski reševalci opozarjajo na več nesreč v gorah in pozivajo k previdnosti Pri Gorski reševalni zvezi Slovenije opozarjajo, da je ob večjem obisku gora večje tudi število nesreč.
Video: V pol leta zbrali pol milijona evrov in zgradili kočo Na Planini nad Vrhniko že stoji nova planinska koča. Upajo, da jo bodo za obiskovalce odprli še to leto.
Slovenska planinska pot v enem dnevu: 23 vrhov, 58 koč in 599 kilometrov poti Slovenska planinska pot v enem dnevu je skupni projekt in združevanje športnih navdušencev, pohodnikov, tekačev in gorskih kolesarjev, ki obožujejo slovenski gorski svet.
Na Roblek bom odšel ... In v naj planinski koči leta 2017 postal Roblekov dom na Begunjščici, ki v dolino zre z višine 1657 metrov, je bil v letošnji poletni akciji Planinske zveze Slovenije (PZS) okronan za najbolj priljubljeno planinsko kočo.
Mont Blanc: Župan uvedel globo za alpiniste brez primerne opreme Župan francoske občine Saint-Gervais, pod katero spada tudi Mont Blanc, je uvedel denarno kazen za alpiniste, ki se bodo v gore odpravili brez primerne opreme, kot so dereze ali vrvi.
Ni ravno za tiste z vrtoglavico: plezanje nad kaninskimi prepadi Na Kaninu so odprli tako imenovano ferato ali z jeklenico zavarovano planinsko pot v ostenju Prestreljenika. Preplezala jo je tudi ekipa Televizije Slovenija.
V nahrbtniku naj bosta tudi prva pomoč in zemljevid V poletnem času se marsikdo odpravi v hribe, vendar se je na turo treba tudi pripraviti in o njej zbrati čim več informacij.
Foto: Švicarske Alpe poleti - raj za planince Švica je tudi v poletnih mesecih magnet za turiste – predvsem hribi, kjer so smučarje nadomestili planinci in ljubitelji neokrnjene narave. Takšno podobo je moč zaslediti te dni na gori Alvier.
Izgubljeni in nepripravljeni planinci odžirajo dragoceni čas reševalcem Gorski reševalci so letos do prve tretjine junija opravili že 154 intervencij, kar je 54 več kot v enakem obdobju lani. Vrhunec planinske sezone pa šele prihaja, zato se znova poziva k previdnosti.
"Ko pa prideš ti, se nebo mi razjasni ..." Pohod z Goričkega v Piran Ko je legendarni slovenski glasbenik Vlado Kreslin pred desetimi leti napisal pesem Z Goričkega v Piran , si najbrž ni predstavljal, kakšne ideje bo ta pesem vzbudila pri ljubiteljih njegove glasbe.
Everest je letos tako obljuden, da obstaja nevarnost "prometnih zamaškov" Britanski alpinist Tim Mosedale opozarja, da "toksična mešanica" neizkušenih pohodnikov na Everestu povzroča velike težave, saj se na najvišjo goro sveta vzpenja vse več turistov, ki povzročajo ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo