Planinski izlet - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Planinski izlet - Arhiv
Jesen v gorah: Preverite odprtost koč, vreme in imejte primerno opremo Planinske koče v visokogorju so z oktobrom zaprle svoja vrata, niže ležeče pa so prešle na jesensko-zimski delovni čas, zato je treba temu prilagoditi tudi jesenski obisk gora in večjo pozornost ...
Za pohodnike trasirali novo pot okrog Julijskih Alp Po uspešni pohodniški poti Alpe Adria, ki na skupno 43 etapah in 750 kilometrih povezuje pohodnike, so v združenju Julijskih Alp snovali in trasirali novo, nekaj manj kot 300 kilometrov dolgo pot ...
Kako je oživel Mojčin dom na Vitrancu? "Z eno roko sem stregel, z drugo pa pleskal." Primož Zupančič je že od malih nog hodil v hribe, pri 19 letih je postal vodnik, pred petimi leti pa je, čeprav so številni zmajevali z glavo, s prijateljem kupil razpadajočo Mojčino kočo na ...
Parkirišče pod Slavnikom je plačljivo Parkirišče v Podgorju, na katerem svoje avtomobile večinoma parkirajo pohodniki na Slavnik in okoliško hribovje, je od danes plačljivo.
Katja Kegl Vencelj: Vedela sem, da mi bo uspel rekord SPP Katja Kegl Vencelj je pred mesecem dni končala 600 kilometrov dolgo slovensko planinsko pot.
Foto: Slovenski jamarji odkrili najdaljšo jamo v Albaniji Sredi avgusta se je ekipa desetih slovenskih jamarjev in jamark podala na odpravo v Albanijo. Cilj odprave je bilo raziskovanje jame Shpella e Zeze (Črna jama), ki leži v severnem delu Albanskih Alp.
Foto/video: Na Triglavskem ledeniku in okolici pobrali 380 kilogramov smeti "Poglej, kaj smo našli: to je del letala, ki je pod Triglavom strmoglavilo leta 1989," je z enega konca zavpil eden od udeležencev čistilne akcije na Triglavskih podih, medtem ko sta dva druga nesla ...
En septembrski konec tedna bodo v gorskih kočah stregli gluhi Odbor Planinstva za invalide je s Planinsko zvezo Slovenije sprožil projekt Gluhi strežejo v planinskih kočah.
Vipavka za 30 ur izboljšala ženski rekord teka po planinski transverzali Anja Klančnik je malo pred šesto uro zjutraj pritekla na Debeli rtič in s tem za 30 ur izboljšala ženski rekord teka po Slovenski planinski poti (SPP).
Slovenske gore letno obišče 1,7 milijona pohodnikov Do konca avgusta bo planinska sezona na vrhuncu.
Hrvaškim gorskim reševalcem "dovolj reševanja riti planincev v natikačih" Hrvaški gorski reševalci (HGSS) so znani po tem, da se ne zadržujejo kaj dosti s kritikami na račun tistih, ki se nespametno ali nepripravljeni podajajo v gore.
Nevihta v gorah: najvarneje je na melišču Poletni meseci predstavljajo vrhunec planinske sezone. Da bo tura varno končana, preberite nekaj nasvetov, ki vam lahko rešijo življenje.
Video: Krčana prva prehodila najdaljšo hrvaško planinsko pot Planinska vodnica in motivatorka Pia Peršič ter gorski tekač Andrej Martinčič sta kot prva v celoti prehodila novo zasnovano Via Adriatica Trail, ki je najdaljša hrvaška planinsko-turistična pot.
Tekaški podvig: z Ljubljanskega gradu na Triglav v manj kot 24 urah Med večernim spektaklom izteklega nogometnega prvenstva, ko je v Kazanu Belgija zabila gol Braziliji, je trojica tekačev med nogometnimi navdušenci, ki so po Ljubljani na prostem spremljali tekmo, ...
Gorski reševalci opozarjajo na več nesreč v gorah in pozivajo k previdnosti Pri Gorski reševalni zvezi Slovenije opozarjajo, da je ob večjem obisku gora večje tudi število nesreč.
Video: V pol leta zbrali pol milijona evrov in zgradili kočo Na Planini nad Vrhniko že stoji nova planinska koča. Upajo, da jo bodo za obiskovalce odprli še to leto.
Slovenska planinska pot v enem dnevu: 23 vrhov, 58 koč in 599 kilometrov poti Slovenska planinska pot v enem dnevu je skupni projekt in združevanje športnih navdušencev, pohodnikov, tekačev in gorskih kolesarjev, ki obožujejo slovenski gorski svet.
Na Roblek bom odšel ... In v naj planinski koči leta 2017 postal Roblekov dom na Begunjščici, ki v dolino zre z višine 1657 metrov, je bil v letošnji poletni akciji Planinske zveze Slovenije (PZS) okronan za najbolj priljubljeno planinsko kočo.
Mont Blanc: Župan uvedel globo za alpiniste brez primerne opreme Župan francoske občine Saint-Gervais, pod katero spada tudi Mont Blanc, je uvedel denarno kazen za alpiniste, ki se bodo v gore odpravili brez primerne opreme, kot so dereze ali vrvi.
Ni ravno za tiste z vrtoglavico: plezanje nad kaninskimi prepadi Na Kaninu so odprli tako imenovano ferato ali z jeklenico zavarovano planinsko pot v ostenju Prestreljenika. Preplezala jo je tudi ekipa Televizije Slovenija.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo