Prevozna sredstva
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 7 glasov Ocenite to novico!
Iberia
Iberia je zaradi konkurence v prvi polovici leta izgubila 78 milijonov evrov. Foto: EPA

Dodaj v

V nizkocenovne vode tudi španski nacionalni letalski prevoznik

Tako želijo povečati dobičkonosnost španskih linij
23. oktober 2011 ob 21:08
Madrid

Španski letalski prevoznik Iberia namerava do aprila 2012 ustanoviti podružnico Iberia Express, namenjeno nizkocenovnim prevozom.

S tem želijo povečati dobičkonosnost španskih linij, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP pred dnevi pojasnili v družbi. "Projekt bomo začeli s poletno sezono, približno konec marca ali v začetku aprila," je povedal generalni direktor Iberie Rafael Sanchez-Lozano. Za ustanovitev podružnice so se odločili zaradi nedobičkonosnosti kratkih linij, medtem ko na španskih linijah izgubljajo bitko z nizkocenovnimi letalskimi prevozniki in hitrimi vlaki.

Iberia je zaradi konkurence v prvi polovici leta izgubila 78 milijonov evrov, je povedal Sanchez-Lozano. Letalska družba International Airline Group (IAG), v katero se je Iberia januarja združila z britanskim prevoznikom British Airways, je imela v tem obdobju sicer dobiček.

"Težko bo ustvariti dobiček pred letom 2013, vendar bomo poskusili," je povedal Sanchez-Lozano. Iberia Express bo imela v svoji floti sprva štiri letala airbus 320, do konca leta 2012 pa jo namerava razširiti na 13 letal. Število zaposlenih naj bi do takrat doseglo 500.

T. H.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo