Družba Singapore Airlines je imela eno največjih flot B747. Foto: EPA
Družba Singapore Airlines je imela eno največjih flot B747. Foto: EPA

"747 je bil resnično dragulj naše flote skoraj štiri desetletja, in ne bi bili letalska družba, kakršna smo danes, če ne bi leta 1972 sprejeli pogumne odločitve za nakup teh letal," je bil ganjen namestnik komercialnega direktorja Singapore Airlines (SIA) Mak Swee Wah.

"Letalo nam je omogočilo polete iz Singapurja do destinacij, ki jih prej nismo mogli doseči," je ob tem poudaril in dodal, da je s temi letali družba lahko postavljala nove standarde tudi pri udobju in prostoru.

Družba Singapore Airlines je imela eno največjih flot omenjenih letal, ki pa jo je v zadnjih letih zamenjala s sodobnejšimi. Sicer se letalska družba boeingom 747 ne bo povsem odpovedala, saj jih bo še naprej uporabljala v tovornem prometu - tovor bo prevažala s 13 boeingi 747-400.

SIA se je javno začel poslavljati od svojih priljubljenih Boeingov že sredi februarja, ko so enega izmed preostalih modelov 747 pripeljali na znameniti Singapore Airshow, kjer je bil ves konec tedna na ogled radovednežem, za katere so pripravili tudi vodene oglede notranjosti letala, posneli pa so tudi številne videoposnetke z člani posadke in potniki, ki so jih B747 nekoč dvigovali v višave. Nekaj si jih lahko ogledate tudi spodaj!

747 NA ZADNJEM AIRSHOWU

RETROSPEKTIVA OGLAS

SPOMINI PILOTA

SPOMINI STEVARDESE

SPOMINI STEVARDA

SPOMINI POTNIKA

SPOMINI INŽENERJA