Severna Amerika
slice
Mehiški Tulum: od raja na Zemlji do ekološke nočne more
Naval turistov in neobrzdana gradnja hotelov, 7. april 2018 ob 19:49 Mehiško letovišče Tulum, ki slovi po svojih "ekohotelih" in sproščenem, boemskem vzdušju, se z neobvladljivim porastom turistov spreminja v pravo ekološko katastrofo.
14
Foto: Zgodba dveh Guantanamov - mesta in oporišča
8
11. februar 2018 ob 06:50 Na vzhodnem delu Kube najdemo zgodbo dveh Guantanamov - mesta Guantanamo in ameriškega vojaškega oporišča Guantanamo. Oba pričata o prepadu med obema državama in njihovima kulturama.
"Zlato! Zlato!" - Kako je klondiška zlata mrzlica burila duhove in ubijala duše
32
10. januar 2018 ob 07:03 "Zlato! Zlato! Zlato! Zlato!"
Foto: Lake Minnewanka, prelepo jezero s podvodnim mestom duhov
5
21. december 2017 ob 06:57 Indijansko ime kanadskega jezera Lake Minnewanka je kar primerno - pravijo mu "Voda duhov".
Foto: V St. John'su na Novi Fundlandiji - pisane hiške, rum in ledeniki
16
15. december 2017 ob 06:39 St. John's, prestolnica kanadske province Nova Fundlandija in Labrador, se ponaša s kar nekaj zanimivimi rekordi in znamenitostmi.
Trumpov neslavni rekord: Največje krčenje narodnih parkov v zgodovini Ameriški predsednik Donald Trump še naprej odpravlja ukrepe svojega predhodnika Baracka Obame – z zadnjim odlokom je močno skrčil zaščiteno naravno območje v zvezni državi Utah.
69
Foto: Apokaliptični Salton Sea - ameriško Mrtvo morje z riviero duhov V povezavi s kalifornijskim Saltonom najpogosteje uporabljajo oznako "postapokaliptični".
34
Foto: Tangier, izginjajoči otok s prebivalci, ki zanikajo podnebne spremembe To poletje je delegacija republikanskih podnebnih aktivistov obiskala Tangier Island, s travo porasli otoček v zalivu Chesapeake v ameriški zvezni državi Virginija, da bi skušala prepričati 450 ...
27
Legendarne losangeleške palme umirajo - nadomestili jih bodo z drevjem Palme obrobljajo dovoze po Beverly Hillsu, promenado v Santa Monici, pozdravijo vas na letališču LAX in predstavljajo prepoznavno mestno veduto Los Angelesa nasploh.
15
Guam, pacifiški otok "na muhi" Severne Koreje - tropski raj ali vojaško oporišče? V teh dneh, ko ZDA in Severna Koreja kar tekmujeta, katera bo izrekla drugi večje in bolj zlovešče grožnje, so se oči javnosti malce nenadejano uperile v Guam – otok, ki bi ob morebitnem napadu ...
77
Most Golden Gate - turistična znamenitost s temno platjo Most Golden Gate, emblem ne le San Francisca, ampak Kalifornije na splošno, je bil slovesno odprt maja 1937, v 80 letih pa postal najbolj fotografirani most na svetu, ki ga letno obišče 10 milijonov ...
16
"Zamorec Bill": Utah v boju za ohranitev "rasističnega" imena kanjona V ameriški zvezni državi Utah je strokovni odbor za zemljepisna imena glasoval za ohranitev imena kanjona, ki je zaradi rasističnih podtonov v zadnjih letih postalo problematično.
29
Foto: Sprehod po "resničnem" Twin Peaksu, četrt stoletja pozneje V nedeljo se po 26 letih na zaslone vrača Twin Peaks, izmišljeno ameriško malo mesto, ki ga je v kultni seriji Davida Lyncha pretresel umor priljubljene gimnazijke.
5
Foto: Kako v ZDA zaporniki krotijo divje mustange Še preden ima puščavsko sonce priložnost segreti prašno zaporniško dvorišče, približno 20 zapornikov državnega zapora v Arizoni že začenja svoje vsakodnevno delo s konji.
14
Foto: Tragično slovo slavne sekvoje, znamenitega drevesnega predora ni več Močna zimska nevihta, ki je konec tedna zajela pogorje Sierre Nevade v osrčju Kalifornije, je terjala slavno žrtev v rastlinskem svetu. Padla je tisočletna sekvoja, t. i. drevo predor.
53

Videonovice
Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo