Italija
Britanci po kosilu za 526 evrov ogorčeni nad "nategovalskimi" Benetkami
Turisti se pogosto pritožujejo zaradi nerazvidnih cen, 7. november 2017 ob 18:33 Britanski mediji v teh dneh nimajo najlepših besed za Benetke, potem ko je restavracija nedaleč od Markovega trga britanskemu turistu za kosilo zaračunala 526 evrov.
55
Beneški župan: Zakričite "Alah je velik" in na mestu vas bomo ustrelili
49
26. avgust 2017 ob 14:05 Beneški župan Luigi Brugnaro je posvaril, da bodo karabinjerji vsakega, ki bi na Trgu svetega Marka zakričal "Alah je velik" (arab. Allahu Akbar), na mestu ustrelili.
V boj proti poplavi turistov z vstopnino za vstop v mesta?
35
20. avgust 2017 ob 10:21 V času, ko se evropska mesta spopadajo s skoraj neobvladljivim valom turistov, ko v Benetkah protestirajo
Dragi spominki s plaže - na Sardiniji 3.000 evrov globe za "tatove peska"
19
6. avgust 2017 ob 16:36 Kdo še ni kdaj pobral školjke, kamna ali pesti peska kot spominek z nepozabne poletne plaže? Nič posebnega, boste rekli.
Benečanom prekipelo zaradi turistov
51
24. julij 2017 ob 07:08 Benečanom turisti, ki v poletnih mesecih še v večjih trumah zasedejo to starodavno mesto v laguni, že pošteno načenjajo živce.
Kulinarični biser sredi turistično obleganega Amalfija
24
9. maj 2017 ob 06:23 Da prispete do Don Alfonsa, je treba premagati kar nekaj ostrih, ozkih ovinkov po Amalfijski obali. Razgledi so osupljivi - in ne najbolj blagodejni za tiste z vrtoglavico.
Benetke prepovedale lokale s hitro prehrano
48
6. maj 2017 ob 09:57 Beneški mestni svet je napovedal boj proti restavracijam s hitro prehrano, kot so kebabi.
Andrea Tortora, kralj panettona in najboljši slaščičar Italije Star je komaj 30 let, z urejeno pričesko in pristriženo bradico pa bi ga prej postavili na naslovnico modnih revij kot pa za štedilnik.
13
Kako je Alta Badia postala središče kulinaričnega sveta Tisti torek v Alta Badii so vsi hoteli govoriti z Ano Roš.
15
Zapreti španske stopnice ali ne? Rimljani se ne morejo poenotiti. Pobuda, da bi bilo treba Španske stopnice - monumentalno stopnišče v samem jedru italijanske prestolnice - zapreti za javnost, ali pa turistom sedenje na njih vsaj zaračunati, je naletela na močan ...
7
Beneški davek turizma - domačini se izseljujejo, življenje ugaša Več sto prebivalcev Benetk je v soboto protestiralo zaradi vse večjega izseljevanja domačinov iz tega italijanskega turističnega bisera, ker da to dobesedno ugaša življenje v mestu.
36
Foto: Oživljanje italijanske vasice, kjer se je čas ustavil V srednjeveški vasici Santo Stefano di Sessanio v italijanski južni provinci L'Aquila se zdi, kot da se je čas ustavil.
3
V Benetkah zaplenili legendarni hotel Danieli, ker lastnik ni odplačal kredita Enega najslavnejših hotelov na svetu, beneški Danieli, priljubljen predvsem med hollywoodskimi zvezdniki in preostalo elito, so zaplenili, ker lastniku ni uspelo plačati več obrokov posojila.
20
Joško Gravner, vinski purist, vinski anarhist Večina briških vinarjev je že pred kakim tednom ali dvema opravila s trgatvijo, Jošku Gravnerju na italijanski strani Brd, v Colliu, se še nikamor ne mudi.
29
Onkraj smučišč ali kako so Dolomiti postali vrhunska kulinarična destinacija "Pozdravljeni! Slovenska televizija? O, moram paziti, da ne povem česa preveč," se zareži Norbert Niederkofler, z dvema Michelinovima zvezdicama ovenčani kuhar hotela Rosa Alpina v vasi San ...
19
V Italiji globa za turiste, ki si z brisačo rezervirajo mesto na plaži Dopustovanje na morju sredi turistične sezone na najbolj priljubljenih destinacijah prinaša s seboj cel kup nevšečnosti.
34
Foto: Beneška specialiteta - mladi rakci brez lupin, ki jih najdemo samo v laguni Nekaj dni vsako pomlad in jesen beneška laguna obrodi prav poseben kulinarični priboljšek - mlade rakovice, ki so odvrgle svoje "mlečne" oklepe, odrasli oklepi pa jim še niso zrasli.
27
Italijanski šolarji zbirajo denar za nakup otoškega raja Učenci osnovne šole v Mossu v Piemontu prek spletne kampanje zbirajo tri milijone evrov za nakup neokrnjenega otočka v otočju Maddalena pri Sardiniji, da bi tako preprečili, da bi otok Budelli padel ...
13
Foto: Beneški karneval - maske v senci ostrih varnostnih ukrepov S tradicionalnim angelovim letom se je tudi uradno začel beneški pustni karneval.
3
Pri Joeju Bastianichu, ameriškem zvezdniku, le streljaj čez mejo Joeja Bastianicha nekateri slovenski vinarji in gostinci ob zahodnem robu Slovenije odpravljajo kot "pozerja", "bleferja" in "nastopača".
39
Kazalo