Ajda Stina Turek sprejema nagrado iz rok župana Bovca, g. Daniela Krivca, zadaj desno Dano Ličen, zmagovalec po izboru občinstva (Foto: Pavel Gentilini Komel) Foto:
Ajda Stina Turek sprejema nagrado iz rok župana Bovca, g. Daniela Krivca, zadaj desno Dano Ličen, zmagovalec po izboru občinstva (Foto: Pavel Gentilini Komel) Foto:

Prvo soboto v oktobru je v Bovcu potekal Predstavilo se je 15 izvajalcev: Ajda Podgornik, Kristina Rajgelj, Mojca Velikajne, Mira Pinter, Dano Ličen, Krista Kenda, Katarina Birsa, Laura Samardžija, Anja Mihelčič, Nika Kodrič, Ajda Stina Turek, Ana Stergulc, Urška Aplinc in Jasmina Lozar. V živo so zapeli ob spremljavi BIG BANDA NOVA iz Nove Gorice pod vodstvom Anžeta Vrabca.
Na Festival, ki je namenjen še neuveljavljenim pevcem starejšim od 16 let, se je prijavilo 26 pevk in pevcev. Izbor tistih, ki so se uvrstili na letošnji Festival v Bovcu je opravila strokovna žirija v sestavi: Tinkara Kovač, Marko Vuksanovič in prof. Silvio Brocheto, medtem ko so festivalske nastope ocenjevali skladatelj in dirigent Ambrož Čopi, glasbenik Lean Klemenc in prof. Silvio Broche.
V močni konkurenci je 1. nagrado strokovne komisije, veliko nagrado Zlatorog in naziv PRVI GLAS PRIMORSKE 2011 osvojila Domžalčanka, 17-letna AJDA STINA TUREK, ki je zapela pesem Nihče ne ve.
Prvo nagrado občinstva je prejel 22-letni DANO LIČEN iz Nove Gorice z jazzovsko izvedbo pesmi Route 66, drugo Krista Kenda s pesmijo Otok ljubezni, tretjo pa Urška Alpinc z zimzeleno Fly me to the moon.
Gostje večera,Tinkara Kovač, Gianni Rijavec in lanska zmagovalka Maja Porta so zaokrožili prekrasen pevski večer, ki sta ga v Kulturnem domu Ite Rine v Bovcu razigrano vodila Milan Štulc in Špela Kranjc.
Novico je napisal uporabnik vandak.