Prihod zmagovalcev po Verdijevi ulici v Kopru Foto:
Prihod zmagovalcev po Verdijevi ulici v Kopru Foto:
APZ UP pred sedežem Univerze na Primorskem
Navkljub 20-urni povratni vožnji so grla mladih pevk in pevcev sposobna ubrano odpeti še niz melodij
Rektor UP, prof. dr. Rado Bohinc, navdušen nad uspehom 40-članskega zbora
Izjemen Ambrož Čopi, skladatelj in zborovodja APZ UP
Čestitke Ambrožu Čopiju s strani nekdanje rektorice in rektorja UP
Udeležbo na tekmovanju so finančno podprli: ŠOUP, Univerza na Primorskem, Mestna občina Koper (v ozadju viden sedež) in Javni sklad RS za kulturne dejavnosti

Ob novem zavidljivem dosežku na Mednarodnem zborovskem tekmovanju v španskem Cantonigrosu, kjer je 40-članska zasedba APZ UP s svojim odličnim nastopom osvojila 1. mesto v najprestižnejši kategoriji mešanih zborov in ženski del zbora 2. mesto v kategoriji ženskih zborov, je sedma sezona njihovega delovanja uspešno kronana. Zbor dokazuje, da se s trdnim delom in voljo, predanostjo, predvsem pa ljubeznijo do glasbe da storiti in doseči veliko.
Rektor UP, prof. dr. Rado Bohinc, je na včerajšnjem slavnostnem sprejemu v Kopru na Titovem trgu zboru izrazil vso podporo: "APZ UP je z zborovodjo in skladateljem Ambrožem Čopijem, ki ga že sedem let odlično vodi, uspešen ambasador in partner Univerze na Primorskem. Zbor s svojim kakovostnim ustvarjanjem dviguje raven primorske in slovenske glasbene tradicije."
Da se znajo njegovi člani spopasti z različnimi žanri, pa dodatno potrjujeta prejeti priznanji na pomembnem mednarodnem zborovskem tekmovanju v Španiji. Na dosedanjih 28 edicijah je nastopilo kar 81 držav s celega sveta, iz Slovenije: Akademski pevski zbor Tone Tomšič (Ljubljana), mešani pevski zbor Obala (Koper), Kud Karol Pahor (Piran), Akademski zbor Boris Kraigher, Mariborski akademski zbor, Zbor Jove iz Velenja in letos, na 29. tekmovanju zapovrstjo, tudi naš APZ UP, ki je v Cantonigrosu med preostalimi 34 zbori iz 22 držav nastopil prvič, dosegel najboljšo uvrstitev.
Z željo, da bo APZ UP s svežo energijo in idejami dosegal širšo prepoznavnost tudi v prihodnje vsem skupaj:
iskrene čestitke!
Oglejte si prihod zmagovalcev preko povezave:
- do oddaje Primorska kronika na RTV TV Kp-Ca z dne 19.7.2011, od 11'16'' dalje: več >>
in na objavljenih fotoutrinkih Manuela Kalmana (vir: ŠOUP).
Novico je napisal uporabnik Mirella Baruca.