Vaša novica
()

Dodaj v

Festival (DA)(NE)S – Bernhard Mikuskovics

FESTIVAL MIKROTONALNE GLASBE 2011
7. september 2011 ob 20:58
MMC RTV SLO

MMC KIBLA, 12. september ob 20. uri
Bernhard Mikuskovics, Nemčija

"Tako kot se raznolika lepota svetlobe razkrije v spektralnih barvah mavrice, izkusimo mnogotero lepoto enega samega tona v zvočnih barvah njegovih nadtonov."

Alikvotni pevec in multi-instrumentalist Bernhard Mikuskovics je z raziskovanjem etničnih glasbil pričel po diplomi iz grafičnega oblikovanja in tiskarskih postopkov, vse odtlej pa se intenzivno posveča različnim eklektičnim umetniškim projektom, ki obkrožajo glasbo, slikarstvo in literaturo.

Najavljamo koncerte festivala (DA)(NE)S:
15. september: Jens Mügge, Nemčija
14. oktober: Rdeča Raketa, Avstrija

15. september ob 20. uri
Jens Mügge, Nemčija
Jens Mügge je kot otrok pel pri številnih zborih. Začel je z igranjem tradicionalnih ljudskih pesmi in melodij na dromljo. Takrat je bilo zanj še prezgodaj, da bi vedel, da je igranje na dromljo pravzaprav vrsta alikvotne glasbe. Nato se je lotil še igranja na didžeridu, ter se leta 2001 seznanil s tehniko alikvotnega petja. Sam je razvil lastno tehniko in okrepil svoje znanje polifoničnega harmoničnega petja po Wolfgangu Sausu leta 2004. Sedaj svoje petje spremlja s kitaro, dromljo, tamburico, sansulo, kalimbo, vzmetnimi bobni, shruti boxi, pojočimi skledami in indijskim harmonijem.

14. oktober ob 20. uri
Rdeča Raketa, Avstrija
MAJA OSOJNIK in MATIJA SCHELLANDER (Avstrija) sta priznan multi-instrumentalističen duet, izvajalca elektronske glasbe daleč izven dosega strogih, konvencionalnih oblik.
Na Dunaju delujoča glasbenica Maja Osojnik je priznana skladateljica, vokalistka in glasbenica dunajske šole ( prejemnica nagrad: SKE-Publicity Award 2007; 3.mesto za Prize and Composition Award of 'Gradus ad Parnassum' 2003, 1.mesto z ansamblom MIKADO 2004 za "Voices" – Jazz Fest Vienna Award 2005; umetnica leta pri Bank Austria Artist of the Year 2008/09 …), ki nastopa širom Evrope v najrazličnejših ambientih. Matija Schellander je študiral računalniško glasbo in kontrabas, deluje pa na področju improvizirane in sodobno komponirane glasbe, kjer je sodeloval z imeni kot so Marco Eneidi, Franz Hautzinger, Michael Bruckner, Jorge Sanchez-Chiong/JSX, Wolfgang Schiftner, Akemi Takya… in številnimi drugimi.

Pridite, potopite se v čudovite zvoke – bass paetzold snemalnik, kasetarji, igrače, elektronske naprave, modularni sintetizator, računalnik, …

Selektor festivala Cameron Bobro

Novico je napisal uporabnik kibla.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Obvestilo!

Vnašanje novic uporabnikov je onemogočeno.

Novice uporabnikov
link
Zlatko Zahovič
40
11. december 2012 ob 12:00 Srečko je človek, ki je v nogometnem življenju okusil vse, zato je izjemno zahteven, natančen in discipliniran. To pa so izključujoče značilnosti za NZS.
Več novic ...
Kazalo