Foto:
Foto:

in Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji organizirata osrednji dogodek Evropskega tedna podjetništva 2011 v Sloveniji. Na dogodku »Imate idejo? Ujemite najboljše!«, ki se bo odvijal v sredo, 5. oktobra 2011, med 13.30 in 17. uro v Kavarni Hotela Slon v Ljubljani, bodo udeleženci spoznali zgodbe o uspehu dveh slovenskih podjetniških družin ter se o pasteh in priložnostih pri ustanavljanju in razvoju podjetja posvetovali z uglednimi strokovnjaki.
Evropski teden podjetništva je namenjen spodbujanju in promoviranju podjetništva v Evropi, zlasti med mladimi, in seznanjanju obstoječih podjetij o podpori, ki jim je na voljo na evropski, državni in lokalni ravni. Osrednja tema letošnjega 3. Evropskega tedna podjetništva, je nova priložnost in prenos podjetij.
Otvoritveni slovenski dogodek se zato osredotoča na družinsko podjetništvo kot pomemben vzvod za uresničitev podjetniške priložnosti in nadaljnji razvoj podjetništva. Svoje podjetniške izkušnje bosta na dogodku udeležencem zaupali dve uspešni slovenski podjetniški družini, družina Šifrar iz Škofje Loke, ki vodi mednarodno podjetje SIBO G. d.o.o., in družina Furlan iz Mirna, ki vodi podjetje Intra Lighting d.o.o. Boštjan Šifrar, lastnik in direktor podjetja SIBO G., je tudi slovenski podjetniški obraz letošnjega evropskega tedna podjetništva.
Prizadevanja Evropske komisije in JAPTI na področju podjetništva bosta predstavila Tina Vončina s Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji in Igor Plestenjak, direktor JAPTI. Ugledni predavatelji bodo z različnimi tematikami pojasnili različne vidike podjetniške poti: na pasti in priložnosti pri ustanavljanju podjetja bo opozoril poslovni mentor mag. Matjaž Krč, marketinški guru mag. Aleš Lisac bo razkril, kako podjetniško idejo spraviti v dobičkonosno življenje, Boštjan Figueroa iz Urada za intelektualno lastnino pa bo spregovoril o tem, kako idejo zaščititi pred konkurenco.
Pri informacijskih kotičkih JAPTI, Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, mreže Enterprise Europe Network, VEM točke NEC Cerknica in Štajerskega tehnološkega parka bodo udeležencem na voljo informacije o možnostih sofinanciranja podjetniških projektov, vstopu na tuje trge in drugih evropskih pobudah.
Dogodek bo povezoval Sašo Papp, s predstavitvijo svojega prvega soočenja s poslovnimi financami in bančnim avtomatom pa bo druženje popestril Jure Godler.
Udeležba na otvoritvenem dogodku je brezplačna, potrebna je predhodna prijava.
Ostali brezplačni dogodki, ki se odvijajo v okviru Evropskega tedna podjetništva v Sloveniji, med 3. in 9. oktobrom, so objavljeni na JAPTIJEVI spletni strani.

Novico je napisal uporabnik promo.